Musical Messiah enorm groot succes

Kerkgebouw De Ark aan de Broekdijk in Bruchterveld was zaterdag en zondagavond goed gevuld. De anderhalf uur durende uitvoering van “Messiah” trok veel publiek.

 

Tore W. Aas

De musical Messiah is geschreven en gecomponeerd door Tore W. Aas (spreek uit: Toere). Tore Aas is componist, producent, maar tevens oprichter en dirigent van het Oslo Gospel Choir. Het Noorse koor is opgericht in 1988 door Tore en staat sindsdien onder zijn leiding. Het repertoire van het koor bestaat uit bestaande, door Aas gearrangeerde, gospels en nieuwe nummers.

De muziek kent sterke invloeden vanuit de Noorse volksmuziek. Het Oslo Gospelkoor geniet internationale bekendheid en verzorgt optredens in Europa en de Verenigde Staten.  Sinds 1988 zijn circa 20 albums gemaakt. In de jaren 90 verkocht het koor meer dan 1 miljoen geluidsdragers en was daarmee de best verkopende “artiest” in Noorwegen.

 

Messiah in Bruchterveld

Een groep van 20 zangers en zangeressen en een verteller namen zaterdag en zondagavond ongeveer 400 belangstellenden mee door het leven van Jezus. In kerkgebouw De Ark in Bruchterveld genoten de aanwezigen zichtbaar van de musical Messiah. Er kwam een twintigtal liederen voorbij vanaf Jezus’ geboorte, kruisiging tot Hemelvaart. Over bijvoorbeeld de Barmhartige Samaritaan, de overspelige vrouw, Martha en Maria, de wonderbaarlijke visvangst en de verloren zoon.

Uiteraard kwamen liederen over de geboorte, kruisiging en de opstanding van Jezus voorbij. Mede doordat alles ondersteund werd door een prachtige belichting, werd de uitvoering een heel indrukwekkend geheel. Aan het einde was er zelfs een staande ovatie. Na afloop werden de verteller, dirigent en koor overstelpt met complimenten.

Wanneer u denkt: ‘zo’n voorstelling is ook wel iets voor onze kerkgemeenschap’, dan mag u een mail sturen voor meer informatie naar:  henriettereinders@hotmail.com.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten