Lions Vechteendjes-race levert 15.000 euro op

Wethouder Werner ten Kate mocht zaterdag om 15.00 uur 3000 badeendjes in de Vecht kieperen. Dit deed hij uiteraard voor het goede doel, de verbouwing van hospice ’t Huis aan de Vecht. De Vechteendjes-race actie heeft 15.000 euro opgeleverd.


Het klinkt misschien vreemd, allemaal badeendjes in de Vecht. Het is dan ook een uniek evenement dat georganiseerd is door Lionsclub Hardenberg. Lionsclub Hardenberg verkocht voor deze actie 3000 badeendjes voor het goede doel, namelijk Hospice ‘t Huis aan de Vecht.

Alle eendjes waren voorzien van een nummer, dat correspondeert met naam van de koper van het eendje. Zaterdag 10 september was het dan zover. Tegenover restaurant Amused, stond een grote kraan met daaraan een container met de badeendjes. Wethouder Werner ten Kate had de eer om de kraan te bedienen en de eendjes klokslag 15.00 uur in het water te kieperen.

En toen…. begon de Vechteendjes-race pas echt. Een enkele badeend probeerde buiten de lijn om te zwemmen, maar die werd al gauw door de grensrechter terug gezet binnen de lijn. Hoewel de eendjes niet zoveel haast leken te hebben was het wel een spectaculair gezicht, al die gele eendjes met blauwe badmutsjes.

Omdat er niet veel schot in de race zat, werd met behulp van een paar bootjes wat extra stroming in het water gebracht. De eerste eendjes kwamen om 15.38 uur bij de Troubadour onder de brug door.

Badeend 2452 zwom als eerste de fuik (finish) in, goed voor de eerste prijs: de E-bike.
De tweede prijs, een Oled TV, is gewonnen door badeend 1865.
Badeend nummer 2887 won een iPad.

De actie heeft voor het hospice 15.000 euro opgeleverd. Ans Naber heeft namens Lionsclub Hardenberg de cheque van 15.000 euro mogen overhandigen aan Aad Kolthof. Hij nam de cheque, namens Stichting Vrienden van het Hospice, met blijdschap in ontvangst.

Wethouder Werner ten Kate kiepert de eendjes het water in:Het eerste eendje komt over de finish:

De eendjes slaan op drift:


Alle 3000 eendjes worden, vanwege milieuredenen, weer keurig uit het water gevist.

Gerelateerde artikelen