Kalkovens open tijdens Open Monumentendag

Elk jaar in het gehele tweede weekend van september openen tijdens Open Monumentendag duizenden monumenten gratis hun deuren voor publiek. Ook Streekmuseum ‘De Kalkovens’ in Dedemsvaart doet hieraan mee.

Sinds 1989 wordt in heel het land op verschillende plekken Open Monumentendag gehouden. In het tweede weekend van september openen duizenden monumenten gratis hun deuren voor publiek. Open Monumentendag verbindt op deze manier mensen en hoopt op deze manier ook jongeren te bereiken.

Ook streekmuseum De Kalkovens in Dedemsvaart heeft haar deuren geopend dit weekend. Op het kalkoventerrein zijn verschillende kraampjes te bezoeken en activiteiten te doen. Zo werd er een workshop smeden gegeven en mocht je, tegen een kleine fooi, een vaartochtje maken met de vlet.

Benieuwd naar andere monumenten in de buurt? Naast de Kalkovens kan je ook in Dedemsvaart de Tuinen van Mien Ruys bezoeken dit weekend. In Hardenberg zijn de deuren van museum ’t Stadhuus en Oelemölle Hardenberg geopend. Voor meer monumenten in de buurt, kun je de website van Open Monumentendag raadplegen.

Gerelateerde berichten