Multicultureel festival in CTP Veldzicht

De coronapandemie gooide twee jaar roet in het eten, maar donderdag 8 september was het dan eindelijk weer zover. Binnen de hekken van Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug werd voor de vierde keer het multicultureel festival gehouden.

In een ontspannen setting kon zo kennisgemaakt worden met elkaars culturele achtergronden, gewoonten en gebruiken.  “Dagelijks wordt er hier hard gewerkt door alle medewerkers om onze patiënten te stabiliseren, behandelen en beter te maken”, zegt Emlyn Janssen, medewerker vrijetijdsbesteding van Veldzicht. “Tijdens het multicultureel festival zijn er even geen therapieën en behandelingen, maar staat de ontspanning centraal. Al weten we ook van voorgaande edities dat de laagdrempelige manier van ontmoeting tussen patiënten en medewerkers juist een heel goede bijdrage kan leveren aan het wederzijds begrip en vertrouwen. Het multicultureel festival is dus eigenlijk een hele mooie aanvulling op onze bestaande therapieën en behandelingen en kan onze patiënten weer een stapje verder helpen.”

 

Het buitenterrein van Veldzicht was donderdag vrolijk aangekleed en versierd met oog voor de grote diversiteit van culturen die de kliniek herbergt. In de kliniek verblijven bijna tweehonderd patiënten uit meer dan vijftig verschillende landen uit alle hoeken van de wereld. Om aandacht te besteden aan zoveel mogelijk landen en culturen stonden er tal van activiteiten op het programma. Zo was er volop dans, muziek en theater. Kon er Turkse koffie worden gedronken in een Marokkaanse theetent, waren er diverse multiculturele en creatieve workshops en uiteenlopende hapjes uit de exotische keuken.

Gerelateerde artikelen