Ketting Kledingruil in het Norden-Hazenbos

In de wijk Norden-Hazenbos wordt zaterdag 14 januari op basisschool de Vlinder een ‘Kleding Ruilfeestje’ gehouden. Hiermee geef je je kleding weer een tweede leven. 

Kleding Ruilfeestje

In de wijk Norden-Hazenbos wordt zaterdag 14 januari op basisschool de Vlinder van 10.00 – 15.00 uur een ‘Kleding Ruilfeestje’ gehouden. Een Kleding Ruilfeestje is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook duurzaam. Hiermee geef je je kleding weer een tweede leven. En hoe leuk is het als je zelf ook weer iets kan uitzoeken? Want kleding ruilen is een feestje! Het gaat zowel om kleding voor volwassenen als voor kinderen.

 

Ketting Kledingruil

Daarnaast wordt er ook een start gemaakt met een Ketting Kledingruil. Het concept is dat een aantal adressen een logische route vormt door de wijk. Een tas met kleding rouleert op deze route. Komt er een tas bij je langs? Pak daar wat leuks uit en stop er wat moois in terug. Daarna breng je de tas weer naar het volgende adres in de ketting.

Hoewel het feestje in het Norden-Hazenbos plaats vindt, zijn ook bezoekers uit andere wijken welkom. Voor de route van de kledingtas wordt in eerste instantie wel uitgegaan van adressen in de wijk Heemse. Dit om de afstanden niet al te groot te laten worden.

 

Kleding Ruilfeestje

Een aantal dagen voor het ruilfeestje kan er kleding worden ingebracht. Hiervoor krijg je een waardebon voor elk artikel dat je inlevert. Hiermee kan je dan op zaterdag de 14e kleding uitzoeken. Het inleveren van de kleding kan op de volgende momenten bij Iris aan de Rembrandstraat 84:

 

  • Dinsdagmiddag 10 januari van 15:00 – 17:00
  • Dinsdagavond 10 januari van 19:00 – 21:00
  • Woensdagochtend 11 januari van 08:30 – 12:00
  • Donderdagmiddag 12 januari van 14:00 – 17:00
  • Vrijdagochtend 13 januari van 08:30 – 12:00

Het Kleding Ruilfeestje vindt plaats in de aula van de basisschool de Vlinder aan de Rembrandstraat 31.

 

Dus duik in de kledingkast en kijk welke kledingstukken een nieuwe eigenaar verdienen. Ook kleine accessoires als sieraden, riemen en handtassen kunnen ingebracht worden. Voorwaarde is wel dat het schoon en heel is.

Er zijn al toezeggingen gedaan, waaronder een heel bijzondere. Namelijk een bruidsjurk, ter beschikking gesteld door Compagne Bruidsmode uit Hardenberg. Heb je trouwplannen, of krijg je die nu spontaan, kom dan zeker een kijkje nemen op 14 januari.

Omdat er ook mensen alleen ingeleverd hebben, zijn er waardebonnen te vergeven aan bezoekers die zonder inbreng komen. Dit kan ter plekke aangegeven worden.

 

Ketting Kledingruil

Lijkt het jou leuk om ook deel te nemen aan de Ketting Kledingruil? Er gaan twee tassen rond. Een voor maatje M en kleiner en een tas met L en groter. Inschrijven kan tijdens het kleding ruilfeest.

 

Gewoon Gezond Heemse

Het Kledingruil Feestje en Ketting Kledingruil zijn ontstaan naar aanleiding van het project De Expeditie Norden-Hazenbos en is onderdeel van Gewoon Gezond Heemse. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met gewoongezondheemse@gmail.com of bij Iris via 0646886908.

 

Tekstverwerking, Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: De Stuw

Gerelateerde berichten