Niet alle contracten zijn rond met Saxenburgh

Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg heeft nog steeds niet de contracten rond met alle verzekeraars. Dit kan gevolgen hebben voor de verzekernemer. Houd bij je eigen verzekering goed in de gaten waar en in hoeverre je nog verzekerd bent.

Als je bij Achmea/Zilveren Kruis verzekerd bent dan zit je wel goed. Het Saxenburgh Medisch Centrum heeft als één van de eersten een contract afgesloten met deze grootste verzekeraar in deze regio. Verder zijn er contracten op dit moment met ONVZ, Zorg en Zekerheid, EUCARE/Caresq, DSW en ENO.

“Helaas hebben we met de andere zorgverzekeraars nog geen overeenstemming bereikt”. Laat communicatieadviseur Greetje Leuninge namens Saxenburgh weten. Saxenburgh Medisch Centrum heeft onder andere nog geen contract met VGZ/IZZ/Univé, Menzis en ASR. “Zoals bekend zijn veel medewerkers in de zorg verzekerd bij VGZ. Het is belangrijk om er snel en goed uit te komen”.

 

Check eerst uw verzekering

“Verzekerden kunnen vanzelfsprekend gewoon bij ons terecht voor zorg, ook al heeft de door de patiënten gekozen zorgverzekeraar nog geen contract. Wij vertrouwen erop dat we voor 2023 met alle zorgverzekeraars een afspraak maken. Wij raden wel aan, om eerst te checken of er een contract is en zo niet, om navraag te doen bij de zorgverzekeraar over de vergoeding.”

 

Negatief effect op financiële situatie

Eerder liet Saxenburgh Medisch Centrum weten dat de gesprekken met de verzekeraars moeizaam verliepen. Dit komt omdat afgelopen jaren Saxenburgh Medisch Centrum voor veel verzekeraars het goedkoopste ziekenhuis van Nederland was. Deze karige afspraken uit het verleden hebben een negatief effect gehad op de financiële gezondheid van het ziekenhuis. Voor 2023 wil Saxenburgh Medisch Centrum een eerlijke vergoeding voor de geleverde zorg zodat ze ook in de komende jaren met een financieel gezond ziekenhuis de patiënten in de regio kunnen blijven behandelen.

 

“Dat de onderhandelingen moeizaam gaan geldt niet alleen voor Saxenburgh, maar is een landelijk fenomeen. Het geldt ook voor ziekenhuizen in de regio. De loon- en prijsstijgingen van onder andere energie zijn hierbij een belangrijke factor. Naast dat we het goedkoopste ziekenhuis zijn van Nederland hebben we ook hard gewerkt aan het wegwerken van de wachtlijsten die waren ontstaan in coronatijd. Wij hebben een grote bijdrage geleverd aan deze inhaalzorg, ook voor patiënten buiten de regio. Een flink deel van deze geleverde zorg hebben we niet of slechts deels vergoed gekregen”. Saxenburgh heeft het vertrouwen dat ze samen met de verzekeraars eruit komen.

Voor informatie over de contracten van het Saxenburgh Medisch Centrum kijk op www.saxenburgh.nl/praktische-informatie/kosten-en-vergoedingen.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Saxenburgh

Gerelateerde berichten