Infohuis Hardenberg officieel geopend

Met het oplossen van een woordzoeker heeft wethouder Linda Verschuur Het Infohuis Hardenberg officieel geopend. Het Infohuis Hardenberg is dé plek in Hardenberg waar inwoners met al hun vragen terecht kunnen.

De start van het Infohuis was al op 12 november 2022. Echter de officiële opening liet nog even op zich wachten, maar na donderdagmiddag is het Infohuis Hardenberg dan ook officieel geopend! Ruben Drost van De Stuw heette eerst iedereen welkom en vertelde kort over het ontstaan van het Infohuis Hardenberg. Zo is Het Infohuis Hardenberg gebaseerd op het succesvolle concept zoals dit in De Baron in Dedemsvaart is opgezet. Hierna deelde vrijwilligerscoördinator Henk Kok hun ervaringen van de eerste maanden en stelde de groep vrijwilligers voor.

Openingshandeling

Toen was het wethouder Linda Verschuur aan de beurt. Na een mooie bijdrage over de toegevoegde waarde van het Infohuis voor Hardenberg mocht zij de openingshandeling verrichten door de woordzoeker op te lossen. Het antwoord was ‘Het Infohuis is vandaag officieel geopend’. Van de ruim 60 inzendingen werd mevrouw van Til als winnaar uit de hoge hoed getrokken. Zij kreeg een waardebon voor een tijdschriften abonnement naar keuze.

 

Doolhof

Omdat de inwoners van Hardenberg de informatievoorziening waar ze met hun vragen terecht nog weleens als een doolhof ervaren werd de Bibliotheek tijdens de opening ingericht als een doolhof. De bezoekers kregen bij de ingang een plattegrond waarbij ze rondom verschillende thema’s via de plattegrond van het doolhof terecht kwamen bij de organisatie die hun daarbij kan helpen. Een breed scala aan organisaties waren aanwezig om kennis te maken. Van Samen Doen tot BBCH en van Vechtdal Wonen tot Raad en Recht.

Openingstijden en contact Infohuis Hardenberg

maandag    10.00-12.00 uur
woensdag   15.00-17.00 uur
donderdag 18.00-20.00 uur

Het Infohuis Hardenberg is gevestigd in het LOC+ Hardenberg in het centrum van Hardenberg. En is telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden via 0523- 208368 of via de mail info@infohuishardenberg.nl.

Het Infohuis Hardenberg is een initiatief van de Samen Doen, Vechtdal Wonen, Bibliotheek Hardenberg en De Stuw.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten