Ideeën gezocht voor station Hardenberg

NS en ProRail zoeken een maatschappelijk initiatief voor de wachtruimte in het stationsgebouw in Hardenberg. Zaterdag 11 maart wordt een kijkdag gehouden.

NS en ProRail nodigen lokale en regionale initiatieven uit op zaterdag 11 maart op station Hardenberg. Het idee is om in gesprek te gaan over een nieuwe invulling voor de wachtruimte op het station. “Een nieuwe invulling draagt bij aan de levendigheid en veiligheid op het station, we hopen daarom op veel enthousiaste ideeën,” aldus Kim Vooren, stationsmanager van station Hardenberg.

 

Afgelopen najaar introduceerden NS en ProRail een online loket voor maatschappelijke initiatieven op stations met de naam oponsstation.nl. Hier kunnen maatschappelijke initiatieven terecht voor meer informatie en de mogelijkheden. In heel Nederland zijn al meer dan 90 maatschappelijke initiatieven te vinden op stations. Op station Hardenberg is de wachtruimte beschikbaar voor een dergelijk initiatief.

 

In gesprek op station Hardenberg

Initiatiefnemers kunnen zaterdag  11 maart van 10.00 tot 13.00 uur langskomen op het station. “Omwonenden, de gemeente, maatschappelijke ondernemers. We staan voor iedereen open. Maatschappelijke initiatieven maken het station levendig, meer onderdeel van de regio en gastvrijer voor onze reizigers. Het is een win-win-winsituatie voor de initiatiefnemer, het station én de reiziger”, zegt Kim Vooren.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten