Hapjes Dag doet mee aan NLdoet

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het weer tijd voor NLdoet. Ook Foodtruckfestival Hapjes Dag heeft zich aangemeld voor NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.

Stichting Hollands Talent, de organisatie van Foodtruckfestival Hapjes Dag, doet mee aan NLdoet. De stichting zoekt acht vrijwilligers die op zaterdag 11 maart de handen uit de willen mouwen steken.

 

De vrijwilligers gaan de opslagplaats (de oude gemeentewerf in Dedemsvaart) van de festivalspullen opruimen. Ook moeten nog zo’n twintig grote en kleine bewijzerings- en programmaborden gemaakt worden. Deze worden langs de weg geplaatst tijdens Hapjes Dag op zaterdag 27 en zondag 28 mei. Dit allemaal om alles tot in de puntjes te regelen voor dit festijn dat plaatsvindt op het historische terrein van streekmuseum ‘De Kalkovens’ in Dedemsvaart.

 

De werkzaamheden zijn op zaterdag 11 maart tussen 9.30 en 16.00 uur bij de oude gemeentewerf in Dedemsvaart. Deze is te vinden tegenover sporthal Citadel, Oude Zuidwolderstraat 12 Dedemsvaart. De werkzaamheden betreffen naast opruimen, onder andere het zagen, timmeren en schilderen van de borden.

 

Zin om mee te helpen?

Mocht je de stichting willen helpen, stuur dan een e-mail met je contactgegevens. Dat kan naar vrijwilliger@stichtinghollandstalent.nl. Mocht je nog niet zeker weten of je kunt helpen, maar kom je er zaterdag 11 maart achter dat je toch wel kunt en wilt. Dan mag ook zonder opgave je melden bij de oude gemeentewerf in Dedemsvaart.

 

Oranje Fonds

Ook in 2023 geeft het Oranje Fonds weer bijdragen voor NLdoet activiteiten. Zo roepen ze niet alleen vrijwilligers op om organisaties te helpen. Ook krijgen organisaties, die zich op tijd hebben aangemeld, een financiële bijdrage om hun activiteiten uit te laten voeren.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Stichting Hollands Talent

Gerelateerde berichten