Scoor een Boek! trapt 6 maart af

Een project dat lezen en sport met elkaar verbindt, dat is Scoor een Boek!. Hierbij werkt de Bibliotheek samen met Heracles Almelo. Maandag 6 maart trap ‘Scoor een boek!’ weer af in de gemeente Hardenberg. Dit jaar doen maar liefst zes scholen mee met groepen 5 en/of 6.

 

Deelnemende scholen

De Koningsberger in Bergentheim, Doekes in Hardenberg, Cantecleer in Kloosterhaar, De Kern in Hardenberg, De Akker in Gramsbergen en De Wiekslag in Bruchterveld gaan dit jaar proberen zoveel mogelijk boeken te scoren.

 

Scoor een Boek!

Een project dat lezen en sport met elkaar verbindt, dat is Scoor een Boek!. Hierbij werkt de Bibliotheek samen met Heracles Almelo. Gedurende 8 weken worden de leerlingen uitgedaagd om zoveel mogelijk boeken te lezen en mee te doen aan sportieve en creatieve challenges, die Heracles voor die weken heeft bedacht.

Bij De Aftrap komt de leesconsulent van de Bibliotheek in de klas om het project uit te leggen. Er hoort een scoreposter bij waarop voor ieder gelezen boek een voetbalsticker geplakt kan worden. Ook zijn er boekenleggers met keeper Michael Brouwer, die dit jaar het boegbeeld is voor Scoor een Boek!

 

Een heuse persconferentie met een speler van Heracles

Het project is opgebouwd als een voetbalwedstrijd, met een Aftrap, Rust en Fluitsignaal. In de Rust zal er een heuse persconferentie komen waarbij leerlingen vragen mogen stellen aan een speler van Heracles.

Voetballers fungeren als rolmodel voor de leerlingen. Want zowel lezen als bewegen zijn gezond!

 

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

 

Gerelateerde berichten