Bewoner ’t Vlierhuis de lucht in

Bewoners van Saxenburgh ’t Vlierhuis zien langgekoesterde wensen in vervulling gaan. Om hierbij te helpen, is tijdelijk een wensboog geplaatst, waarin iedere bewoner een wens kon hangen. Een van de bewoners ging de lucht in.

Hoe mooi is het om een langgekoesterde wens van een bewoner in vervulling te laten gaan? Die gedachte, alsmede de wens van een bewoner om nog één keer te vliegen, bracht een aantal enthousiaste medewerkers van Saxenburgh ’t Vlierhuis in Ommen op het idee om een wensboog in dit woonzorgcentrum te plaatsen. Tot en met 1 maart konden bewoners en familie hun wens op een klavertje schrijven en ophangen in de vrolijke boog.

 

Soms heeft iemand een wens, waarvan het tijdens zijn of haar leven nooit van is gekomen om deze uit te voeren. Of is er het verlangen, om nog één keer iets bijzonders te ondernemen. Dat kan iets groots zijn, maar ook iets heel kleins. Soms is ondersteuning van een zorgmedewerker nodig, in een ander geval kan de wens lastig te regelen zijn. Om hierbij te helpen, is voor de bewoners in Saxenburgh ’t Vlierhuis tijdelijk een wensboog geplaatst. Het initiatief sluit aan op de visie om zorg met persoonlijk aandacht te leveren.

“Ons doel is om zeker vijf wensen uit te laten komen,” aldus Renate Brunsman, coördinator van het wijksteunpunt van Saxenburgh ’t Vlierhuis.

 

Vliegen

De wensen worden zoveel mogelijk vergoed uit welzijnsgelden. Afhankelijk van de wens draagt de familie ook zelf bij. Inmiddels zijn al enkele wensen in vervulling gegaan. Eén van de bewoners zou zo graag nog één keer willen vliegen. Meneer vloog zelf vroeger regelmatig in een zweefvliegtuig. Deze week was het zover. Vanaf vliegveld Teuge stapte meneer met een begeleidster van Saxenburgh in een Cessna om een rondje boven de IJssel te vliegen. De trotse blik die dat opleverde, was onbetaalbaar: “Schitterend, geweldig, ik mocht zelf sturen.”

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Saxenburgh

Gerelateerde berichten