First Aid Vroomshoop over drank en drugs

In samenwerking met de gemeente Twenterand & Reclame Totaal, bezoeken de instructeurs van First Aid Vroomshoop alle groepen 8 van de basisscholen in heel Twenterand.

Drank & Drugs maken deel uit van onze dagelijkse realiteit, het is er en het gaat niet meer weg. Om te voorkomen dat het gebruik ervan leidt tot problemen, vindt Firstaiddd dat goede en objectieve informatie heel erg belangrijk is. Kennis is macht! De campagne heet dan ook: Het eerlijke verhaal over Drank & Drugs.

Dit om het eerlijke verhaal over drank en drugs te vertellen, zonder het vingertje, maar wat als………..
Er worden drie punten uitgebreid besproken.

Ken De (Bij)Werking Van Een Drug.
Als je weet hoe je reageert is een keuze of je het wil gebruiken in ieder geval een bewuste keuze.
Weet Hoe Verslavend Een Drug Kan Zijn!
Het blijft vaak niet bij proberen, sommige drugs zijn meteen verslavend. Weet welke dit zijn en realiseer je dit.
Ken De Maatschappelijke Gevolgen.
Regelmatig drugs gebruiken, of verslaafd zijn heeft grote gevolgen! Ook financieel, denk vooraf na of dit is wat je wil.

 

Ook wordt er op elke bezochte basisschool een poster met de behandelde middelen achtergelaten. Met het scannen van de QR-code kunnen de leerlingen alle informatie nog eens nalezen. Ze komen dan vanzelf op de site van Firstaiddd (ja inderdaad met 3 x d) waarbij de laatste 2 d’s staan voor Drank en Drugs.

Vertrouwenspersoon:

Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de mogelijkheid om in de klas geplaatste brievenbus, die alleen door First Aid geopend kan worden, vragen, hulpvragen enzovoorts te doen, en dit zonder dat informatie met school, ouders en instanties, behalve op verzoek van de (hulp)vragensteller gedeeld wordt.

 

Inmiddels zijn de basisscholen De Blokstoeke, Fontein locatie Oranjestraat en Fontein Hoofdweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk bezocht. En nu is Vroomshoop aan de beurt, waar inmiddels de CBS Nieuwoord als eerste bezocht is.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Firstaiddd

Gerelateerde berichten