Twaalf vrijwilligers geslaagd als Taalcoach

Hardenberg heeft er weer twaalf taalcoaches bij. Onlangs zijn er weer 12 vrijwilligers geslaagd voor de basistraining Taalcoach. Deze werd op 4 aaneensluitende donderdagmiddagen gegeven door docent Gerard Meijerink.

De taalcoaches die geslaagd zijn, zijn inmiddels gekoppeld aan mensen die graag de Nederlandse taal willen leren. Dat kunnen mensen zijn die Nederlands als tweede taal hebben zoals mensen uit Syrië, Pakistan, Oekraïne, Afghanistan, Somalië, Eritrea en vele andere landen. Daarnaast zijn er ook mensen die geboren en getogen zijn in Nederland, mensen die Nederlands als eerste taal hebben. Zij willen ook graag beter leren schrijven, lezen, spreken, rekenen of werken op de computer. Taalcoaches helpen daar graag bij. Zij doen dit één op één, als assistent in een klas van het Alfacollege, of tijdens andere groepsbijeenkomsten.

 

Nieuwe trainingen vrijwilligers

In het voorjaar start er weer een nieuwe training voor vrijwilligers. Kent u iemand die moeite heeft met de basisvaardigheden zoals hierboven genoemd? Of lijkt het u ook leuk om andere mensen één keer per week te ondersteunen bij hun taalvraag? Neem dan contact op met Taalpuntcoördinator Hanneke Ardesch van het Taalpunt. Dat kan via het mailadres: taalpunt@bibliotheekhardenberg.nl of via het telefoonnummer 06-17314855.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

Gerelateerde berichten