Dijkstra geeft lezing in Reestkerk

Siemen Dijkstra zal zondag 2 april een lezing verzorgen over zijn werk. De lezing start om 15.00 uur in de Reestkerk, waar ook zijn werk te bewonderen is.

Siemen Dijkstra (1968) groeide op in Zuidwest Drenthe (Pesse) en ging na zijn studie aan kunstacademie Minerva te Groningen, weer terug naar Drenthe, waar hij aan de rand van Dwingeloo een onderkomen vond voor een atelier en een expositieruimte, die hij samen met zijn vriendin Elysia Verhoeven (keramiek) runt.

 

In de lezing zal Siemen ingaan op de techniek van de kleurenhoutsnede, over de keuze van zijn onderwerpen en over zijn omgang met het immer veranderende Drentse landschap. Over dat onderwerp schreef Siemen enkele boeken, waaronder “Kruistocht door Drenthe” (2021). Voor zijn oeuvre ontving Siemen in 2022 uit handen van de provincie de Culturele Prijs van Drenthe.

 

Het landschap is in Siemen zijn optiek bezield. Het is belangrijk om open te staan voor de schoonheid van het landschap. In een natuurlijke landschappelijke omgeving moet de mens kunnen opgaan. De kerk is mede daarvoor een mooie plek om daar dieper op in te gaan.

 

De lezing op zondag 2 april start om 15.00 uur in de Reestkerk, waar tot en met 15 april het werk van Siemen te bewonderen is.  Er wordt een entreeprijs van 5 euro gevraagd. De lezing duurt ongeveer een uur.

 

De expositieruimte is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Expositiecommissie Reestkamer

Gerelateerde artikelen