Geslaagde Brel & Brass avond

De grote zaal van De Voorveghter in Hardenberg was zaterdagavond goed gevuld. Het was een avond van hoog niveau voor Crescendo-KNA tijdens Brel & Brass met Micheline Van Hautem.


Sinds 2017 toert Micheline door België en Nederland met bastrombonist Jos Jansen als speciale gast waarbij voornamelijk nummers van Jacques Brel worden vertolkt. De op maat gemaakte arrangementen voor Micheline & Jos van de liedjes van de Belgische chansonnier Jacques Brel maakten er een topavond van in alles wat De Voorveghter te bieden heeft. De grote eer kwam zaterdagavond ook toe aan harmonie Crescendo-KNA in de goed gevulde grote zaal van De Voorveghter.

 

Voor Crescendo-KNA was het een avond van hoog niveau tijdens Brel & Brass met Micheline Van Hautem. Het orkest begon de avond met een eigen repertoire. In grote harmonie zorgden de leden van het orkest er samen met ‘Micheline-en-scene’ voor dat De Voorveghter een avond lang ademde als een chanson dome. Met de muziek van Jacques Brel met het spetterende koper van het orkest onder leiding van dirigent Wim Booij.

 

Europa’s beste Brel-vertolker

De Vlaamse Micheline Van Hautem is al sinds 2001 een van Europa’s beste Brel-vertolkers. Speciale gast van het Brel & Brass project was ook nu de fenomenale bastrombonist Jos Jansen weer. Hij is een veelgevraagd solist binnen de HaFaBra-wereld, in binnen- en buitenland. Op volle sterkte zong Micheline de bekende liedjes, chansons in de haar bekende stijlen. Het werd theater en muziek in een uitvoering van hoog niveau. Micheline Van Hautem is geroemd om haar Brel-vertolkingen. Met alle soorten van emotie: van grote vrolijkheid tot soms een tikkeltje melancholie.

 

Hoogtepunten tijdens Brel & Brass waren het aanstekelijke Les Flamandes en Ne me quitte pas. Dat laatste chanson werd in een Zuid-Afrikaanse versie vertolkt en ging toen ineens ‘Moe nie weggaan nie’ heten. Wat een performance. Nu duikt Micheline Van Hautem ook in het repertoire van Nederlands meest flamboyante levensgenieter Ramses Shaffy. Wie zal niet zeggen dat de Shaffy & Brass arrangementen in de toekomst ook weer in het programma van De Voorveghter zullen verschijnen, uiteraard dan ook weer met Crescendo-KNA.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Harry Kruiper, Omroep NOOS

Gerelateerde artikelen