4e kwartfinale Bruchterveld’s open

Onder het publiek bleek maandagavond hoe moeilijk het is om een voorspelling te doen wie winnaar wordt in de poule. Ieder heeft zo zijn eigen favoriet en het bleek dat in de meeste gevallen de favoriet niet gewonnen had.

Ook maandagavond was het niet anders. In de eerste partij won Bert Veurink royaal van Bert Altena 4-1. Dat was ook de uitslag in de 2e partij tussen Gerrit Bekker, de kampioen van vorig jaar, en Tim van der Veen hier in het voordeel van Tim.

Iedere deelnemer weet dat als je in de eerste partij verliest met 4-1 of 4-0 dan zijn de kansen verkeken om een eindscore te halen waarbij je doorgaat naar de volgende ronde. Dus geen goede uitslag voor de winnaar van vorig jaar. Vervolgens wist Gerrit Bekker wel met 4-1 te winnen van Bert Altena en Tim van de Veen pakte de winst tegen Bert Veurink 4-0. Daarmee kon Tim z’n hartslag naar beneden.

Gerrit Bekker pakte met 4-1 winst even uit tegen Bert Altena en zo kwam Gerrit Bekker toch nog op 9 punten. Niks aan de hand voor Tim van der Veen zelfs niet als hij zou verliezen van Bert Veurink maar dan moet hij wel een paar punten meepakken. De hartslag ging weer omhoog toen Bert Veurink scoorde maar Tim in de eerste 6 beurten geen carambole wist te maken. Maar toen dat weer begon te lopen viel de spanning weg en kwam de rust snel terug. Weer 4 punten voor Tim. Tim dus door naar de halve finale.

Gerrit Bekker werd 2e maar met 9 punten en een percentage van 85,19 niet voldoende om bij de 3 beste nummers 2 te behoren in deze kwartfinale. Op de wisselbeker komt in ieder geval een nieuwe naam. Donderdagavond is de laatste kwartfinale met Henk Veneman, Dick Veneberg, Frits Altena en Henk Reinders, waarvan zeker weer 3 favorieten? Na afloop is gelijk de loting voor de 2 poules in de halve finale.

Deze worden gespeeld op maandag 10 en 17 juli. Donderdag 20 juli is de grand finale..


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Henk Veneman

Gerelateerde berichten