Workshop uiterlijke verzorging bij kanker

Saxenburgh houdt in samenwerking met Stichting Look Good Feel Better een workshop uiterlijke verzorging bij kanker. Deze workshop voor oncologiepatiënten is op donderdag 30 maart in het Vechtgenotenhuis.

Patiënten krijgen tijdens de workshop adviezen van schoonheidsspecialisten en visagisten. Door o.a. de restricties rondom COVID-19 heeft deze workshop langere tijd niet kunnen plaatsvinden. Nu worden de workshops weer opgepakt.

Diverse hulpmiddelen


Wil jij meer weten over huid verzorging, make-up en haarwerken? Hoe maak ik mij op wanneer mijn wenkbrauwen en wimpers zijn uitgevallen? Tijdens de workshop gaan patiënten zelf aan de slag met huidverzorging, make-up en haar. Deelnemers leren hoe ze zichzelf kunnen opmaken, wanneer wenkbrauwen en wimpers zijn uitgevallen. Ook wordt er informatie gegeven over haarwerken, het gebruik van sjaals en andere hoofdbedekking.

 

 

Meer zelfvertrouwen

De workshops helpen patiënten de uiterlijke gevolgen van kankerbehandelingen te verminderen. Dat geeft meer zelfvertrouwen, want niemand wil er ziek uitzien. Na afloop reageren deelnemers vaak enthousiast. “De praktische tips zijn fijn en ook gebeurt er iets positiefs in een tijd van zorgen en onzekerheden”, aldus een deelnemer. Deelname aan de workshop kan voor, na of tijdens behandeling van kanker.

 

Stichting Look Good Feel Better organiseert workshops uiterlijke verzorging bij kanker in ziekenhuizen. De workshops zijn al jaren een waardevol en vast onderdeel van het oncologisch centrum van het Saxenburgh Medisch Centrum. Dankzij de bijdrage van de Stichting Vrienden van de Saxenburgh kan de afdeling oncologie deze service bieden.

 

Meer weten of aanmelden?

De workshop vindt plaats op 30 maart van 9.45 – 12.00 uur in het Vechtgenotenhuis. De workshop is gratis. Er kunnen geen introducees worden meegenomen.
Aanmelden voor 27 maart via: activiteiten@vechtgenoten.nl.

Adres Vechtgenotenhuis: Beerzerweg 5D, te Ommen.
Voor meer informatie over uiterlijke verzorging bij kanker: www.lookgoodfeelbetter.nl.
Mocht je 30 maart niet kunnen, dan kun je altijd nog meedoen aan een van de gratis online workshops bij Look Good Feel Better. Zonder dat je zelf de deur uit hoeft, hoe gemakkelijk is dat?


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde artikelen