Woning voor vierde keer onder water, bewoner is het zat


Henk Stoeten uit Hardenberg is donderdag voor de vierde keer het slachtoffer geworden van wateroverlast in zijn woning tijdens een wolkbreuk. Vijftien jaar geleden was de eerste keer dat het water zijn woning binnendrong.


Zo’n 10 jaar geleden is door Induron, een bedrijf dat leidingen en riolen inspecteert, onderzocht hoe dit kan. Er is toen onder de geasfalteerde weg, die langs zijn woning in Baalderveld loopt, een verzakking in het rioolstelsel geconstateerd. Hierdoor ontstaat tijdens een heftige regenbui een vacuüm in het riool waardoor het water niet weg kan en bij hem in huis omhoog komt. Stoeten is donderdagmiddag met een emmer op het putje gaan zitten, maar het water viel niet tegen te houden.

Henk Stoeten ligt nu in de clinch met de gemeente Hardenberg, omdat het euvel na meerdere verzoeken nog steeds niet is verholpen. Ook heeft hij zijn verhaal bij Hart van Nederland neergelegd. Hij is het zat steeds weer schade te moeten oplopen aan vloeren, plinten, deuren en meubels. Na de wolkbreuk van donderdag is door een kennis 70 liter water uit de woning gepompt.

Dolmans droogtechniek heeft later op de avond ook nog eens flink wat liters weggepompt en diverse droogapparatuur in de woning gezet. Inmiddels heeft de gemeente laten weten dat de heer Stoeten zaterdag een bedrijf kan verwachten dat het rioleringssysteem opnieuw zal onderzoeken. Of er daarna een reparatie volgt is niet bekend.

facebook likes kopen

Gerelateerde berichten