Winactie Recyclen met Klaas groot succes; winnaars zijn bekend

De winnaars van de winactie Recyclen met Klaas zijn bekend. Tussen 23 mei en 17 juni zijn bij de sorteerinstallatie 10 goed gescheiden verpakkingen, voorzien van de actiesticker, uit het ingezamelde pmd gehaald.  De 10 winnaars hebben een waardebon t.w.v. €100 ontvangen die zij kunnen besteden aan duurzame en circulaire producten. 

 

Groot succes
De actie bleek een groot succes volgens Roger Beuting, Algemeen directeur.  “Om mee te doen moesten deelnemers best wat moeite doen. Eerst een stickervel aanvragen, vervolgens je contactgegevens noteren op de stickers en deze plakken op verpakkingen die bij pmd horen en tot slot natuurlijk ook je pmd goed scheiden. Vooraf konden we moeilijk inschatten hoeveel animo hiervoor zou zijn. Maar na een week ging het zo hard met de aanvragen, dat alle stickervellen waren aangevraagd.”

 

Draagvlak
En dat is positief volgens Beuting. Hieruit blijkt dat er een hoge bereidheid is om pmd te scheiden en dat mensen geïnteresseerd zijn in wat er met hun afval gebeurt. Volgens Beuting is dat ook precies de insteek van de campagne Recyclen met Klaas: “In deze campagne zoekt TV-persoonlijkheid Klaas van Kruistum uit welke weg het afval aflegt nadat het in de (juiste) container is beland. Zo wordt duidelijk hoe ons afval gerecycled wordt.”

 

Winnaars
Dankzij de contactgegevens op de gele sticker kon ROVA deze (Terug)winnaars opzoeken. Van Darp tot Amersfoort en Luttenberg tot Hattem, er zijn verpakkingen met stickers uit het hele werkgebied gevonden. Alle winnaars staan op de website www.terugwinnaars.nl/recyclenmetklaas. Zij hebben een waardebon ter waarde van €100,- gekregen. Zij kunnen deze besteden bij de webshop Verdraaid Goed; een webshop met duurzame en circulaire producten. De eerste winnaar was Karola uit Staphorst, zij kreeg haar prijs persoonlijk overhandigd door Klaas van Kruistum. Hoe dat ging zie je onderaan dit bericht.

 

Terugwinnaars
De campagne Recyclen met Klaas is onderdeel van het programma Terugwinnaars, waarmee ROVA zich richt op het verbeteren van de kwaliteit van ingezamelde grondstoffen. Gedurende de campagne biedt Klaas van Kruistum inwoners inzicht hoe ze hun afval moeten scheiden wat er met hun afval gebeurt. Klaas is begonnen met het onderzoeken van pmd.

 

Karola uit Staphorst krijgt haar prijs persoonlijk overhandigd door Klaas van Kruistum.

 

De overige 9 winnaars:

Gerelateerde artikelen