Boeren blijven protestacties houden en vervangen borden langs wegen

Boeren in heel Nederland voeren acties tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Ook boeren uit de regio Overijssel werken mee aan blokkades en andere acties.

De boeren protesteren hiermee opnieuw tegen de stikstofplannen van het kabinet. De boeren hadden vorige week al aangekondigd ‘heel Nederland plat te leggen. Maandag 27 juni stond al een aantal boeren langs de N34 ter hoogte van Collendoorn.

 

Maandag 4 juli, hebben boeren uit de regio hebben al vroeg in de ochtend de toegangswegen tot het distributiecentrum van de Albert Heijn op de Marslanden in Zwolle geblokkeerd. De weg werd geblokkeerd met trekkers en strobalen. Er was politie aanwezig om het protest in goede banen te lijden. Truckers die wilden laden en lossen stonden langs de kant van de weg te wachten.

Deze boerenblokkade bij het distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle actie is maandagavond laat door de politie beëindigd. Er was voor dit protest een ultimatum van 20.00 uur gesteld. Om 22.45 uur is in Zwolle de noodverordening afgekondigd. Actievoerders werden gesommeerd onmiddellijk in te pakken en te vertrekken. Hiervoor werd de ME ingezet, omdat een aantal betogers ondanks de noodverordening niet wilde vertrekken. Ze staken hooibalen in brand, gooiden met flessen en vernielden een politieshovel. Ook sprong een boer in het water. Zes verdachten zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging.

 

Dinsdag 5 juli bleek ook een bord langs de A28 ter hoogte van Meppel vervangen te zijn. Het bord ‘Welkom in Drenthe’ is vervangen door het grensbord van Duitsland. De boeren protesteren hiermee nog volop tegen de stikstofplannen van het kabinet.

 

Gerelateerde artikelen