Willie Moes Koninklijk onderscheiden

Willie Moes-Dijsselhof uit Balkbrug is maandag 6 maart Koninklijk onderscheiden. Zij is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Willie Moes-Dijsselhof uit Balkbrug heeft maandag een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Maarten Offinga verraste haar in MFC ’t Trefpunt in Balkbrug, waar hij haar het lintje opspeldde.

 

Mevrouw Moes was tot voor kort vrijwilliger bij MFC ’t Trefpunt. Zij was in de afgelopen bijna 40 jaar voor meer verenigingen en stichtingen in Balkbrug vrijwillig actief. Dat begon in 1984 bij de PKN gemeente Oud Avereest-Balkbrug. Maar ook bij de Reestlandkoetsiers en de Kring regio Overijssel van de KNHS zat mevrouw in het bestuur.

 

Verder was Willie actief bij Vrouwen van Nu als 2e voorzitter. Ook was ze penningmeester van de bridgeclub in Balkbrug. Bij de Stichting Huurdersorganisatie Vechtdal en de afdeling Balkbrug/Dedemsvaart van De Zonnebloem was mevrouw Moes jarenlang secretaresse.

 

Zelfs bij het Overijssels Landschap deed mevrouw Moes vrijwilligerswerk. Meer dan tien jaar was ze de coördinator van bezoekerscentrum De Wheem. Ze deed verschillende taken. En bakte elk jaar zeker 100 Reestkoeken voor De Wheem. Mevrouw Moes was ook als vrijwilliger betrokken bij wandelgroep De Reestlopers.

 

De verenigingen willen mevrouw Moes graag bedanken voor haar trouwe en nauwgezette werk in de afgelopen jaren. Daarom is zij op maandag 6 maart in het zonnetje gezet in ’t Trefpunt. Burgemeester Offinga roemde haar om haar inzet als vrijwilliger. Daarna spelde hij de versierselen op en vertelde haar daar dat zij nu officieel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wanneer mag je lintje dragen?

De dag van de uitreiking is vaak het enige moment waarop deze medaille wordt gedragen. Een kleinere versie van de medaille (miniatuur) kan gedragen worden bij bijzondere feestelijke gelegenheden, meestal in de avonduren. Militairen dragen de medailles wel vaker op hun nette uniform.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde berichten