Gramsbergen blijft overeind tegen DOS’37

Voor de toeschouwers was het zaterdagmiddag genieten in tweevoud op het Hoge Holt in Gramsbergen. Dat was te danken aan twee voetbalploegen die er 125% voor gingen. Ook de jonge scheidsrechter Delphin de Graaf bleef in dit sportieve geweld fier overeind.

Vooraf waren de belangen voor zowel DOS’37 als Gramsbergen even groot. Dat kwam uiteraard het voetbal, maar ook de spanning ten goede.

Eerste helft

Bij Gramsbergen stond good old Kelvin Jager weer in de basis. Dat gaf meteen veel druk op de verdediging van DOS’37. Grambergen speelde verzorgd voetbal en hield het spel voorin breed wat in de 8e minuut de eerste kans opleverde. Roy Seinen miste net de voorzet van Xaver Slot. Aan de andere kant eindigde in de 10e minuut een prima aanval van DOS’37 in een corner.

Met snelle omschakelingen in de opbouw waren de ploegen in de eerste 20 minuten goed aan elkaar gewaagd. Scheidsrechter de Graaf even een paar keer de gele kaart trekken om de grenzen van het toelaatbare even aan te geven. Gramsbergen kreeg hierna wat meer grip op de wedstrijd en mocht in de 30e minuut op een 35 meter van het doel een vrije trap nemen.

Het was Kelvin Jager die met een militaire precisie de bal onhoudbaar in de linkerhoek van het doel knalde voor een verdiende 1-0 voorsprong. Gramsbergen drong steeds meer aan en had de wedstrijd voor rust al veilig kunnen stellen ware het niet dat keeper Nitert van DOS’37 goed anticipeerde op inzetten van eerst Xaver Slot en daarna van Kelvin Jager. DOS’37 deed zeker ook van zich spreken, maar de verdediging van Gramsbergen stond deze middag weer als een huis.

Tweede helft

Het talrijke aanwezige publiek keek uit naar de tweede helft die nog alle kanten kon uitvallen. Gramsbergen had wellicht optisch iets meer veldoverwicht, maar DOS’37 bleef levensgevaarlijk. De gasten lieten met goed voetbal zien waarom zij de ongeslagen koploper waren. DOS’37 zat in de eerste 20 minuten wat beter dan Gramsbergen in de wedstrijd. Echte kansen leverde dat nog niet op.

Gramsbergen deed hierna wel even van zich spreken. Het was Jorn Kremer die met een sublieme pass de op links doorlopende Slot bereikte. Maar weer was op de inzet keeper Nitrit de winnaar. DOS’37 drong aan en ging op jacht naar de gelijkmaker en die viel in de 71e minuut: Silva van der Veen schiet de 1-1 binnen.

De spanning was weer terug in de wedstrijd en DOS’37 kreeg weer hoop op meer. Daar dacht Roy Seinen anders over. Al na 1 minuut kwam er weer een perfecte aanval van de hard werkende Seinen. Hij wist op zijn welbekende wijze van buiten de 16 meter met een hard schot Gramsbergen weer op voorsprong te schieten (2-1).

Deze dreun kwam hard aan bij de Vriezenveners. Hierna was het Gramsbergen die de boventoon voerde. De einduitslag had gezien de doelrijke kansen zomaar hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat David Houtman en de ingevallen Wouter Schuldink (na lange afwezigheid) weer keeper Nitrit op hun weg vonden.

Spannend vervolg competitie

“De spanning bovenin de 2e klasse is weer terug, de concurrentie is groter geworden bovenin en dat belooft nog mooie wedstrijden. Een dikke duim voor de teamprestatie van Gramsbergen maar ook een groot compliment voor DOS’37 en niet te vergeten scheidsrechter De Graaf. Dit zijn wedstrijden waarvoor je op zaterdagmiddag langs de lijn staat. Komende zaterdag wacht ons de uitwedstrijd tegen De Zweef en die zullen wij ook gewoon moeten winnen om bij te blijven en om op gelijke hoogte te komen met DOS’37 die een vrij weekend heeft”, aldus verslaggever Henk Reins.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Verslag gemaakt door: Henk Reins.