Officiële opening Infohuis Hardenberg

Het Infohuis Hardenberg wordt donderdag 9 maart officieel geopend door wethouder Linda Verschuur. Het Infohuis Hardenberg is dé plek in Hardenberg waar inwoners met al hun vragen terecht kunnen.

Als inwoners even niet weten welke kant ze op moeten, of niet weten bij wie ze kunnen aankloppen voor hulp, kunnen ze in het Infohuis terecht. Met vragen over bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, sociale contacten, wonen of digitale aanvragen.

 

Doolhof en Infohuis woordpuzzel

Omdat de inwoners van Hardenberg de informatievoorziening waar ze met hun vragen terecht nog weleens als een doolhof ervaren wordt de Bibliotheek tijdens de opening ingericht als een doolhof. De bezoekers krijgen bij de ingang een plattegrond waarbij ze rondom verschillende thema’s via de plattegrond van het doolhof terecht komen bij de organisatie die hun daarbij kan helpen. Een breed scala aan organisaties zijn aanwezig dus kom vooral langs om kennis te maken. Van Samen Doen tot BBCH en van Vechtdal Wonen tot Raad en Recht.

De afgelopen periode is de uitnodiging ook via een flyer verspreid met daarop een leuke woordpuzzel. De wethouder zal tijdens de opening van de goede inzendingen de winnaar trekken. Kom dus vooral langs als jij hebt meegedaan met de wedstrijd. Mocht je de flyer nog niet hebben ontvangen dan kun je die ophalen in het Infohuis of in de Bibliotheek Hardenberg.

 

Start Infohuis Hardenberg

De opening van de verbouwde en heringerichte Bibliotheek op 12 november is als start gebruikt van het Infohuis. Een enthousiaste groep vrijwilligers draait momenteel drie inloopmomenten per week waar de inwoners met al hun vragen terecht kunnen. Echter de officiële opening liet nog even op zich wachten, maar staat nu gepland op donderdag 9 maart om 16.15 uur door wethouder Verschuur.

Alle bezoekers worden ontvangen met koffie of thee en daarnaast is er een lekkere kop erwtensoep. De officiële opening is om 16.15 uur en alle aanwezige organisaties zijn aanwezig van 16.00 tot 18.00 uur.

 

Openingstijden en contact Infohuis Hardenberg

Maandag 10.00-12.00 uur
Woensdag 15.00-17.00 uur
Donderdag 18.00-20.00 uur

 

Het Infohuis Hardenberg is bereikbaar tijdens openingstijden via 0523- 208368 of via de mail info@infohuishardenberg.nl Volg ook het Infohuis Hardenberg op Instagram en Facebook. Het Infohuis Hardenberg is een initiatief van de Samen Doen, Vechtdal Wonen, Bibliotheek Hardenberg en De Stuw.

 

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: De Stuw

Gerelateerde artikelen