Walk en rollende Zonnebloemers

Zaterdag 1 juni hebben ongeveer 30 deelnemers en vrijwilligers deel genomen aan de Walk ’n Roll in Hardenberg. Dit was ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de Nationale vereniging de Zonnebloem.

Op meer dan 50 plaatsen verspreid over het hele land, organiseerden plaatselijke afdelingen de feestelijke Walk ‘n Roll jubileumwandeling.

Koffie en muziek

In samenwerking met theater de Voorveghter werd daar gestart. Door studenten van het Alfa College en de activiteiten commissie van de afdeling werden de deelnemers welkom geheten met koffie en muziek. Na het openingswoord werd het lint doorgeknipt door de voorzitter en konden we in twee groepen beginnen aan de “wandeling” door Hardenberg. Elke groep werd begeleid door twee studenten van het Alfa College die onderweg bij de bezienswaardigheden de nodige uitleg gaven.

Delen van de geschiedenis

Mooi was om dan te merken dat de “oudere” deelnemers van Hardenberg ook heel veel wisten en dit graag wilden delen met de anderen. Er werd iets verteld over het oorspronkelijke gemeentehuis, de Höftekerk, de stadsmuur, Aaltje Kraak, Piëta en de Klepperman.

Na de tour kwamen we weer samen in de foyer van de Voorveghter waar nog een drankje voor iedereen was met een hartig hapje. Er werd nog enthousiast over de wandeling doorverteld en ook de nodige herinneringen werden opgehaald. Dit alles onder het genot van mooie muziek van The Unstoppabbles. De middag werd afgesloten met een groepsfoto.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Zonnebloem afdeling Hardenberg

Gerelateerde berichten