Vechtdalrally 2024 belooft weer een spectaculair rally-evenement te worden

De Vechtdalrally, onderdeel van het (Open) Nederlands Rally Kampioenschap, staat weer voor de deur. Rallyfans kunnen hun hart ophalen tijdens dit evenement dat plaatsvindt op 22 juni 2024 in de omgeving van Hardenberg en Coevorden.

Met de rally die meetelt voor de kampioenschappen, worden ook dit jaar weer top-rijders uit heel Nederland verwacht.

Vrijwilligers

De voorbereidingen zijn in volle gang, gedreven door een team van louter vrijwilligers. De rally zal meer dan 140 kilometer aan klassementsproeven beslaan, wat het een van de grootste rally’s in Nederland maakt. Het servicepark wordt opgezet aan de Noorwegenweg 6, te Hardenberg, bij hoofdsponsor Van Der Spek Vianen. Het keuren van de auto’s vindt plaats bij Brunink Service Industry, ook in Hardenberg.

De klassementsproeven worden op vrijdag al verkend, zodat zaterdag 22 juni volledig in het teken staat van de rally, waar toeschouwers zonder kosten kunnen genieten van topklasse autosport.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat tevens hoog in het vaandel bij de organisatie van de Vechtdalrally. Het evenement staat bekend als ‘groenste rally van Nederland.’ Zo worden alle CO2-emissies gecompenseerd via het Fair Climate Fund, dat ondersteuning biedt aan mensen in ontwikkelingslanden.

Lokale goede doelen

Daarnaast zet de organisatie zich in voor lokale goede doelen, en probeert het ook de overlast voor de omgeving te minimaliseren. De buurtbewoners, die een belangrijke rol spelen in de gastvrijheid van het evenement, worden ondersteund om overlast te beperken.

Met gratis toegang tot alle klassementsproeven en tot het serviceterrein belooft de Vechtdalrally 2024 een evenement te worden wat garant staat voor spektakel. Voor meer informatie kun je de sociale media gaan volgen en de website bezoeken.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto’s: The Rally Foundation, Vechtdalrally

Zie hieronder de foto’s van de Vechtdal Rally 2023

Gerelateerde berichten