Vorsten houden spontane inzamelactie

Tijdens de Kloetendonkse Optocht 2023 van Avereest wordt een spontane inzamelingsactie gehouden! Komen weekend barst het carnaval los, óók an de voart in Kloetendonk. Dit keer zullen de Vorsten der Venekloeten zich laten gelden.

De ‘Vorsten der Venekloeten’ zullen zaterdag goed van zich laten horen. Ze gaan namelijk tijdens de carnavalsoptocht aandacht vragen voor de aardbevingsramp en de Turkse en Syrische slachtoffers. De Vorsten gaan met collectebussen rond en zullen al rammelend voor de nodige extra opluistering zorgen. Alle Venekloeten-mennekes en -wiefkes wordt gevraagd om een kleine bijdrage. De opbrengst van deze spontane inzamelingsactie wordt gestort op Giro 555.

“Want het is een verschrikkelijk leed en verdriet voor al die honderdduizenden, wellicht miljoenen mensen die dit overkomt en die zoveel dierbaren kwijtraken. Aándacht voor hen, ook tijdens een carnavalsfeest van zotheid, spot en uitbundigheid. Dat hoort er zeker bij. Alaaf!”, aldus de Vorsten.

Last minute creativiteit

Tijdens de Grote Avereester Carnavalsoptocht aanstaande zaterdag belooft het schitterend weer te worden. En zoals iedereen weet, zegt de carnavalsvereniging, wordt een last minute creativiteit altijd zeer goed ontvangen door de jury. Wellicht slepen de Vorsten de eerste prijs van de optocht in de wacht.

Want wie bedenkt nog iets leuks om de feestvreugde te vergroten? En wie gaat met de grote prijs van Kloetendonk aan de haal? Alles is te lezen in de Kloetenvaria, de mooiste krant van Avereest volgens de carnavalsvereniging. De Kloetenvaria is vorige week in Dedemsvaart bezorgd, met daarin alle belangrijke informatie. Kijk hier voor kaartverkoop voor het programma van de feestelijkheden.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: CV de Venekloeten

 

 

Gerelateerde berichten