Voorleesfeest tijdens Nationale Voorleesdagen

Een Voorleesfeest tijdens de Nationale Voorleesdagen. Op woensdag 25 januari en 1 februari van 15.00 tot 16.00 wordt in de Bibliotheek in Hardenberg en Dedemsvaart voorgelezen uit het boek ‘Maximilliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld.

Maximilliaan Modderman geeft een feestje

Maximilliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feestje voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild en een vies feest. Wat zouden papa en mama zeggen als ze thuis komen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

 

Elf dagen leesplezier tijdens de Nationale Voorleesdagen 2023

De Nationale Voorleesdagen sluiten perfect aan op het initiatief om dagelijks vijftien minuten (voor) te lezen in de klas. De kinderen ervaren het plezier van boeken. Bovendien ontwikkelen ze naast een beter taalgevoel ook hun empathisch vermogen. Daarom: voorlezen maakt je leuker!

Ieder kind wordt blij van voorlezen. Het belang van dagelijks voorlezen aan kinderen is inmiddels bij ons allemaal bekend. Naast het bevorderen van leesplezier, helpt het bij de ontwikkeling van taalgevoel en uitbreiding van de woordenschat. Door veel voor te lezen wek je interesse in geschreven taal en bereid je je kind voor op het toekomstige leren lezen. Dat vertaalt zich uiteindelijk in betere leerprestaties op school.

 

Alle kinderen zijn welkom op 25 januari in Hardenberg of 1 februari in Dedemsvaart!

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

Gerelateerde berichten