‘Vouwers’ wc-papier winnen het van ‘proppers’

Het vouwen van wc-papier is favoriet bij Nederlanders ten opzichte van proppen. 79% van de Nederlanders vouwt zijn of haar toiletpapier voor het afvegen van de billen, slechts 18% ‘propt’. Dit blijkt uit representatief onderzoek van onderzoeksbureau Markteffect in opdracht van Saniweb onder meer dan 1.500 respondenten.

De badkamerspecialist deed onderzoek naar de wc-gewoontes van de Nederlanders. Of je nou een vouwer of propper bent, er moet natuurlijk wel toiletpapier hangen. Ruim één op de drie respondenten geeft aan zich te irriteren aan een lege rol op de hanger. Ook het verkeerd ophangen van de toiletrol staat in de top 3 van irritaties in de toiletruimte, blijkt uit het onderzoek. De toiletrol hangt in Nederland veruit het vaakst met de kant die je afscheurt van de muur af (81%).

Toiletteren in bijzijn van partner

Naar het toilet gaan als je partner in dezelfde ruimte is? Voor 43% van de Nederlanders is dit geen probleem. 48% van de vrouwen geeft aan dit te doen, tegenover 38% van de mannen. Een ander deel doet liever de deur op slot, ook in het bijzijn van zijn of haar partner. 39% zegt dit altijd te doen ongeacht de locatie.

Bijna vier op de tien Nederlanders (37%) doet de toiletbril en deksel omlaag na het toiletbezoek. 13% geeft dan ook aan dat een toiletbril die omhoog staat een grote irritatie is in het toilet. Eén op de tien respondenten geeft aan de toiletbril omhoog te laten staan nadat zij hebben doorgetrokken.

De grote boodschap

Nederlanders nemen uitgebreid de tijd voor de grote boodschap. Het grote merendeel van de Nederlanders zit drie tot tien minuten op het toilet voor een ‘nummertje twee’. Ruim een kwart (26%) zit tussen de zes en tien minuten. Wat we doen tijdens het doen van de grote boodschap? 43% gebruikt zijn of haar telefoon tijdens het toiletbezoek. Bijvoorbeeld om nieuws te lezen of filmpjes te kijken.

 

Tekstverwerking: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS
Bron: Saniweb

Gerelateerde berichten