Vogels kijken met de boswachter

Ga vogels kijken met de boswachter bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg en word een Koppelranger!

Staatsbosbeheer houdt in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen vanaf 6 jaar: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’ De activiteit is op woensdagmiddag 7 december van 14.00 tot 15.00 uur.

Vogels spotten

Deze middag ga je met de boswachter vogels spotten. Je gaat op onderzoek in de Koppeltuinen en het Vechtpark, vlak bij natuuractiviteitencentrum De Koppel. Het is altijd weer spannend welke soorten er te zien en te horen zijn. Er zijn vogelsoorten die je het hele jaar kunt zien, maar er zijn ook soorten die vanuit Noordoost-Europa in Nederland de winter doorbrengen. Je krijgt na afloop een stempel op jouw eigen stempelkaart.

Een ouder/begeleider mag mee of in De Koppel blijven. Hij/zij dient bereikbaar te zijn en blijft verantwoordelijk voor het toezicht op z’n kind. De kinderen dienen als groepje bij de boswachter te blijven. Zo is er ook meer kans voor iedereen om vogels te spotten. De boswachter neemt een telescoop mee, dat is een superverrekijker.

Tip: Heb je zelf een verrekijker of vogelboekje, neem die dan mee! Draag laarzen of dichte wandelschoenen. Zorg voor kleding, een jas en een muts die je lekker warm houden. Wil je meer weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger worden, geef je dan op.

 

Opgave en informatie

Woensdag 7 december van 14.00-15.00 uur, bij De Koppel aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg.
Bel voor opgave en informatie tel. (0523) 273388. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen!

 

De Koppel

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. In de weekenden is De Koppel geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Ook het Startpunt duurzaam Hardenberg bevindt zich in De Koppel. Daar kan iedereen terecht voor een informatieve expositie en op aanvraag kosteloos advies van een duurzaamheidsgids.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: De Koppel 

 

De Koppel is een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal

Verspreid over het Vechtdal liggen vijf Anjerpunten. Vanuit deze Anjerpunten kun je het Vechtdal verkennen en beleven. Elk Anjerpunt vertelt een uniek verhaal. Samen geven zij een totaalbeeld van het Vechtdal met hun verhalen over water, natuur, boeren, landgoederen, historie, duurzaam leven en noaberschap.

Op de locaties is van alles te beleven, binnen en buiten en kun je ontdekken wat het Vechtdal te bieden heeft. Toeristische informatie, exposities, workshops, vergadermogelijkheden, verrukkelijke streekproducten, een lekkere kop koffie of thee, wij verwelkomen je graag. Vanuit de locaties kun je via aantrekkelijke fiets-, wandelroutes en arrangementen het Vechtdal intrekken. Bezoek ze alle vijf!

Gerelateerde artikelen