Voetgangers moeten ‘rennen’ om de overkant op tijd te bereiken

Het oversteken bij de nieuwe situatie bij De Pol Balkbrug/Dedemsvaart blijkt met name voor voetgangers een ware uitdaging.

Bij De Pol Balkbrug/Dedemsvaart ontbreekt op de tweede rijbaan namelijk een stoplicht voor voetgangers. Er is een oversteek voor fietsers, maar ook fietsers moeten snel oversteken omdat de tijd van oversteken vrij kort is. Mensen die slecht ter been zijn en niet zo snel op de fiets kunnen komen, wacht vrij snel een rood licht. Voetgangers kunnen via de fietsoversteek vrijwel niet op tijd aan de overkant komen. Gezonde mensen kunnen het redden, maar iemand met een rollator of andere beperking lukt het niet om op tijd aan de overkant te komen. Volgens Harry Kosse, aanwonende bij De Pol, is het af en toe kantje boord, met name voor ouderen.


Provincie Overijssel erkent het probleem en geeft toe dat de verkeersregelinstallatie (VRI) bij De Pol momenteel niet geschikt is voor de minder snelle fietser en voetgangers. “Dit heeft inmiddels onze aandacht. Voor de korte termijn zullen borden geplaatst worden om fietsers en voetgangers hierop te attenderen. Daarnaast zijn er acties in gang gezet om de VRI daadwerkelijk geschikt te maken voor voetgangers en fietsers die wat meer moeite hebben om snel op de fiets te stappen. Omdat hiervoor materialen besteld moeten worden is het niet mogelijk om dat per direct te realiseren. Ik kan daarom op dit moment niet aangeven wanneer de aanpassingen aan de VRI gereed zijn”, aldus Jitka IJsselstijn, namens de Provincie.

Gerelateerde artikelen