Clinic Winterzwemmen, een ijskoud kunstje?

Atletiekvereniging Spurt’88 verzorgt zaterdag 18 september een clinic winterzwemmen.

Ook soms verwonderd gekeken naar mensen die in ijskoud water zwemmen voor hun gezondheid? Misschien heb je zelf wel ’s een periode koud (af) gedoucht? Je voelt je enorm fit en hebt een enorme weerstand. Het koude douchen is inmiddels door velen omarmd en men voelt zich er enorm fit bij.

Daarom verzorgt Atletiekvereniging Spurt’88 in samenwerking met Ewout Staartjes van de Walrusclub Deventer een clinic winterzwemmen. Ewout is ervaringsdeskundige en hij kan duidelijk maken welke voordelen het winterzwemmen oplevert qua gezondheid. Er kunnen 20 personen deelnemen aan deze clinic. Uiteraard zijn hier wel kosten aan verbonden.

De clinic begint in het clubgebouw van AV Spurt’88 met een gedeelte theorie waarin Ewout ook veel zal laten zien (filmpjes) en vertellen over zijn eigen ervaringen ook in Rusland. Na het omkleden gaan de cursisten naar de Oldemeijer om daar eerst een hardloop training (warming-up) te volgen om vervolgens te gaan zwemmen. Na het zwemmen worden instructies gegeven hoe je snel weer warm wordt en is er gelegenheid voor vragen. Wie durft de uitdaging aan? Meld je aan via winterzwemmen@spurt88.nl. Je ontvangt dan een bevestiging en verdere informatie.

De clinic Winterzwemmen wordt zaterdag 18 september van 9.00 tot 12.00 uur gegeven.

Gerelateerde artikelen