Vechtdallopers brengen bevrijdingsvuur

De Vechtdallopers hebben donderdag 5 mei het bevrijdingsvuur naar Hardenberg gebracht. Wethouder Alwin te Rietstap rende vanaf Bergentheim de laatste kilometers mee met alle atleten.

De hardlopers liepen vanuit Wageningen, waar om middernacht het nationale vrijheidsvuur werd ontstoken, ruim 130 kilometer in estafette naar Hardenberg om het vrijheidsvuur te brengen.

 

Wethouder Alwin te Rietstap rende vanaf Bergentheim de laatste kilometers mee met alle atleten. De opa van Alwin, was lid van de Trouw Verzetsgroep Bergentheim. Hij werd in 1945 kort voor de bevrijding gefusilleerd. “Gisteren hebben we daar goed bij stilgestaan, nu vieren we de bevrijding”, liet Alwin weten.

 

Onder luid applaus werd de groep Vechtdallopers in het centrum van Hardenberg ontvangen. Rond 14.30 uur kwam de groep onder luid applaus aan op de Markt in Hardenberg. Geke liep met de brandende fakkel het plein op, waar wethouder Mary Looman klaarstond om de groep te ontvangen.  Bij aankomst staken Geke en Mary samen het bevrijdingsvuur aan. Daarna hield een trotse wethouder Looman nog een korte toespraak over onze vrijheid en hoe belangrijk dit is, gezien de situatie in de wereld.

 


Vechtdallopers

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde artikelen