Bad To The Bone wint BBQ wedstrijd in Hardenberg

Op het marktplein in Hardenberg vond zaterdag de tweede editie van Barbecuewedstrijd Nederland plaats. De organisatie lag in handen van winkelstad Hardenberg, Erik’s Grill & Chill en Stichting BBQ wedstrijd Nederland (SBWN). Deze wedstrijd telde mee voor het Nederlands Kampioenschap BBQ. 

Voor deelname aan het NK 2022 hebben zich vijf teams opgegeven:
Bad to the Bone
Serious Hot Fools
Bûtenshûs kokkerelle
Betuwse Bbq Crew
BBQ to Go

Deze waren zaterdag alle vijf op de Markt in Hardenberg aanwezig. De teams moesten in de daarvoor gestelde tijd vier gerechten afleveren aan de driekoppige jury. M. Boomkamp en T. van Rooij, beide lid van de SBWN, en één lokale fijnproever: burgemeester Maarten Offinga van Hardenberg. Aan hen was de moeilijke taak weggelegd om de gerechten te beoordelen. Van de tien wedstrijden tellen de vijf beste scores mee voor het NK. De maximale score die een team op één wedstrijddag kan binnenslepen zijn 130 punten. Per gerecht 30 punten en tien punten extra voor het totaal. De wedstrijd begon ’s morgens en om 16.30 uur werden de prijzen door burgemeester Offinga uitgereikt.

“Ik heb thuis wel eens staan barbecueën, maar dit is toch wel wat anders. Deze teams leveren echt en topprestatie”, liet burgemeester Offinga weten toen hij de punten bekend maakte.

1e plaats: Bad To The Bone, een groep uit de regio Helvoirt (Noord-Brabant)

2e plaats: Serious Hot Fools, vier enthousiastelingen uit Zwolle en Dalfsen

3e plaats: Bûtenshûs Kokkerelle uit Broeksterwoude (Friesland)

Gerelateerde artikelen