Vaarseizoen in Vechtdalgebied weer van start

Hoewel het weer er zaterdag 1 april nog niet naar was om het water op te gaan, is wel het vaarseizoen weer van start gegaan. De recreatievaart krijgt weer volop de gelegenheid om het water in het Vechtdalgebied per boot te verkennen.

Vanaf 1 april zijn ook de sluizen op de Overijsselse Vecht tussen Ommen en de Duitse grens weer bediend. De sluizen op de Overijsselse Vecht bij Junne, Mariënberg, Hardenberg en De Haandrik zijn sinds zaterdag 1 april weer geopend tussen 9.00 en 17.00 uur. Ook zijn de boothellingen in Hardenberg (nabij De Koppel) en Ommen (in de haven) open.

 

Het Overijsselse Vechtdal is een prachtig gebied om vanaf het water te beleven. Om planten en dieren, bijvoorbeeld broedende vogels, zo weinig mogelijk te verstoren, gelden er regels. De maximum snelheid voor alle vaartuigen is 9 kilometer per uur, er mag enkel gevaren worden tussen zonsopgang en zonsondergang en het is niet toegestaan aan te leggen aan de kanten of oevers te betreden waar er geen voorzieningen zijn.

 

Op deze regels wordt gehandhaafd door de handhavers van waterschap Vechtstromen. Zo kan iedereen deze zomer op een veilige manier genieten van de Vecht en blijft bovendien de natuur gespaard.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Waterschap Vechtstromen

Gerelateerde berichten