Heracles geeft persconferentie Scoor een Boek!

Leerlingen van groep 6 van basisschool De Akker uit Gramsbergen zaten dinsdagmiddag 4 klaar in het LOC om een persconferentie bij te wonen van Heracles. Het leesbevorderingsproject ‘Scoor een Boek!’ loopt momenteel op 6 basisscholen in de gemeente Hardenberg. Bibliotheek Hardenberg werkt hierbij nauw samen met Heracles.

Heraclesdoelman Robin Jalving kwam op bezoek, met marketingmedewerker Joep Hiddink namens de Heracles Foundation. De voetbalclub ondersteunt verschillende maatschappelijke projecten, zo ook Scoor een Boek, om leesplezier en leesvaardigheid te vergroten, en zo laaggeletterdheid te voorkomen.

 

Vragen aan Robin Jalving

Robin wist veel te vertellen over het leven van een profvoetballer. De school had met de leerlingen leuke vragen voor hem voorbereid. Ze weten bijvoorbeeld nu hoe vaak en hoe lang er getraind wordt dagelijks, dat bananen heel gezond zijn, en sushi zijn lievelingseten is. Robin voetbalde al op zijn 10e bij  FC Emmen en speelt sinds 2021 bij Heracles. Marc-André ter Stegen van FC Barcelona is zijn favoriete keeper.

 

Voortgang Scoor een Boek!

Het project Scoor een Boek duurt nog een paar weken. Leerlingen van 6 deelnemende scholen lezen nog een paar weken door in de klas. Er zijn al heel veel boeken gescoord/gelezen! Op een scoreposter wordt het aantal bijgehouden door voor elk gelezen boek een voetbalsticker te plakken. De school met de meeste stickers wint.

 

Afsluiting project

Op 10 mei klinkt het Fluitsignaal voor het project en wordt Scoor een Boek! feestelijk en sportief afgesloten op sportpark De Boshoek in Hardenberg.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

Gerelateerde berichten