Nog genoeg plek vrij voor de 10e Vechtgenotenrit

Wil je zaterdag 11 juni ook meerijden in de Vechtgenotenrit? Dat kan, want er is nog plek genoeg voor gezinnen. De Vechtgenotenrit is een toertocht voor kinderen en hun ouders/verzorgers die binnen het gezin leven met kanker of de gevolgen van kanker. Zij mogen weer een dag mee op trikes, in zijspannen en achterop motoren.


Zaterdag 11 juni staat de 10e Vechtgenotenrit op het programma: een dag vol ronkende motoren, spelen, gezelligheid, lekker eten en vooral fijne herinneringen maken. Kinderen en hun ouders of verzorgers die binnen het gezin leven met kanker of de gevolgen van kanker, mogen weer een dag mee op trikes, in zijspannen en achterop motoren. Het gaat die dag niet over ziekte, het gaat enkel om een dag lekker te kunnen ontspannen en lol maken.

Jan Voortman is de nieuwbakken voorzitter van de Vechtgenotenrit: “Ik rij al sinds de eerste keer in 2011 mee als verkeersbegeleider en was sindsdien enthousiast. Mijn voorganger Roos ter Beek had me al gepolst of ik na mijn pensioen haar functie niet wilde overnemen, want zij wilde een stapje terug doen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. We hebben sinds de start een goed organisatieteam. Het is een prachtig evenement en een geweldig mooie groep mensen om het voor te regelen.”

Over de 10e Vechtgenotenrit zegt Jan: “Zoals altijd starten en eindigen we bij het Vechtgenotenhuis in Ommen. We zijn voor de lunch en de ijsstop ook ergens in de gemeente Ommen, maar de route daarheen is natuurlijk weer een mooie en eentje met een grote omweg. Aan het einde van de rit zullen we ook zeker weer een rondje dwars door het centrum van Ommen doen.”

 

Gratis dagje genieten voor de gezinnen
De hele dag wordt de gezinnen gratis aangeboden. Het organisatieteam kan dat door een aantal gulle sponsoren weer tot in de puntjes regelen. Daarnaast rijden de chauffeurs van de gezinnen, de trikers, zijspanrijders en motorrijders, ook enkel voor de lol mee, omdat ze het doel een warm hart toedragen.

De aanmeldingen van de gezinnen blijven nog een beetje achter bij de zijspanrijders, motorrijders en trikers. Jan Voortman: “Hierbij doe ik graag een oproep aan gezinnen uit de doelgroep om zich aan te melden. Het kost niks en levert je een hele fijne dag op met je gezin en wellicht leuke nieuwe vrienden. Dat is namelijk het leuke van de Vechtgenotenrit, mensen maken heel vrijblijvend kennis met elkaar en hebben het gezellig zo’n dag. We hebben het niet over ziekte, we ontspannen met elkaar.”

 

Minder lange stoet
In eerdere edities merkten verkeersbegeleiders op dat als de stoet te lang werd, het andere verkeer geen geduld had om te wachten tot het einde ervan. Dat leverde ongewenste situaties op. “In verband met de veiligheid, maar ook om het doel niet uit het oog te verliezen hebben we besloten om geen solorijders meer aan de stoet toe te voegen die rijden zonder een door ons toegewezen passagier. Het werd te groot en wij kunnen dan de stoet niet meer goed begeleiden.” aldus Voortman. “We organiseren de Vechtgenotenrit tenslotte voor de gezinnen, dat is ook de reden dat wij gesponsord worden. We kunnen niet verantwoorden dat het een toertocht wordt voor solorijders, al maken ze zeker deel uit van de sfeer.”

 

Aanmelden
Wie nog nooit is mee geweest kan om een indruk te krijgen voor filmpjes en foto’s terecht op YouTube, de site van het Vechtgenotenhuis of op de Facebookpagina van de Vechtgenotenrit. Aanmelden kan via de mail: vechtgenotenrit@gmail.com

Aanmelden
Aanmelden kan via de mail: vechtgenotenrit@gmail.com

Gerelateerde artikelen