InBeeld genomineerd als beste leerbedrijf

Stichting InBeeld Hardenberg is één van de acht genomineerde leerbedrijven voor MBO studenten in de sector Zorg, Welzijn en Sport. Dat maakte SBB 23 februari bekend met bloemen en taart.

MBO studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een, door de SBB erkend, leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten op te leiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van vakmanschap en persoonlijke ontwikkeling.

Stichting InBeeld leidt al jaren studenten op in de praktijk. Van MBO-entree tot HBO en WO studenten. Op de werkvloer ligt de focus op leren, ruimte om te ontwikkelen en te ontdekken op basis van ieders talent, niveau én vooral het leveren van maatwerk aan studenten.

 

Ontzettend blij

Carla Veldman, manager Mens en Ontwikkeling, is ontzettend blij met de nominatie. ‘Als je terug krijgt van de SBB dat studenten en onderwijsinstellingen je hebben voorgedragen, dan word ik daar super blij van, vooral als je hoort dat onze studenten zich hier welkom voelen, ruimte ervaren om te groeien, zichzelf te zijn en dat theorie en praktijk in onze organisatie hand in hand gaan”.

Anne van den Hoek, bestuurder-directeur is super trots op haar manager, medewerkers en studenten. “Als organisatie en als mens zetten wij ons in voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Een student is ook “kwetsbaar”, zij moeten leren, oefenen, op een veilige manier fouten kunnen maken waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Deze nominatie zegt dat onze inzet vanuit de organisatie, ons team en vrijwilligers wordt gewaardeerd door de studenten en hun scholen.”

 

Jurering

Een deskundige jury heeft alle 1135 voordrachten beoordeeld. Daar kwam een selectie uit van 87 genomineerde leerbedrijven en 81 genomineerde praktijk opleiders in de negen sectoren. Op 9 maart worden de negen sector winnaars leerbedrijven en negen praktijk opleiders bekend gemaakt. Tijdens het ‘Dit is mbo – Ambassadeursgala’ worden de winnaars beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland bekend gemaakt.

Met de verkiezingen vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. De ruim 500.000 mbo-studenten hebben de praktijkervaringen die zij op doen hard nodig. Lees hier meer over de verkiezingen en de genomineerden.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten