Starke ook deelnemer in Week van Techniek

Starke Installatietechniek aan de Kelvinstraat 18 te Dedemsvaart zette dit jaar de deuren open voor de “Week van de Techniek”. De week van techniek was dit jaar van 20 tot en met 24 maart.

In de Week van de Techniek maken leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs kennis met de techniek in de regio. Dit kan de leerlingen helpen bij de keuze voor de vervolgopleiding.

Bij Starke in Dedemsvaart stond een groep vrijwilligers klaar bij een tweetal bedrijven. Daar ontvingen zij 110 leerlingen van groep 7/8 om aan de slag te gaan. De leerlingen kregen de opdracht een drietal opdrachten te maken. Dit onder begeleiding van de groep vrijwilligers en studenten van het Vechtdal College uit Dedemsvaart.

 

Diverse opdrachten

Tijdens de Week van de Techniek gaan leerlingen aan de slag met verschillende opdrachten. Zo was er de elektra-opdracht om te monteren met PVC buis, bedrading, schakelaar en lamp. Ook moesten de kinderen een tweetal panelen met kabeltjes maken. Zo leerden ze om verschillende schakelingen, zonekleppen, cv-ketelthermostaten en radiatorkranen aan te kunnen sturen. Niet te vergeten hoe ze kabeltjes moesten aansluiten.

Wij Techniek had een techniekstand met een zevental werkplekken. Hier konden de leerlingen aan de slag met LCD schermen, beveiligingscamera’s, Domotica, ICT, kluiskraker, pijpsnijden en solderen. Daarnaast was er een draaispel ‘zoek de juiste weg’. Alle opdrachten werden beschikbaar gesteld door Dijka, Alfa College en RTC.

Al met al was het een prachtige samenwerking met goede belangstelling van de scholen. Ook de leerlingen zijn weer een stuk wijzer geworden of de techniek als vervolgopleiding een mooie keuze is.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Starke Installatietechniek

Gerelateerde berichten