Zwaarbevochten overwinning in Meppel

Dit weekend stond voor Gramsbergen de uitwedstrijd bij hekkensluiter FC Meppel op het programma. In de thuiswedstrijd verloor Gramsbergen van Meppel en was dus gewaarschuwd. Meppel is de punten keihard nodig in de strijd tegen rechtstreekse degradatie.

Eerste helft

Het was in de 1e helft een hele open wedstrijd, met vele kansen over en weer. De eerste goede kans is voor Meppel maar in de 2e minuut weet Kosters hier goed op te redden. Na 10 minuten de grootste kans voor Gramsbergen, maar een goede voorzet van Houtman, wordt door Seinen over geschoten. In de 14e minuut wederom een goede actie van Houtman, maar de keeper weet in de korte hoek te redden.

Hierna volgen weer kansen voor Meppel. In de 18e minuut weet Kosters een corner van de lijn te halen en ook in de 23e minuut een goede redding van Jur. Hierna weer kansen voor Gramsbergen. Een kopbal van Seinen eindigt in de handen van de keeper en een mooie actie van Jorn Kremer, wordt ook gered door de goede keeper van Meppel. Vlak voor rust krijgt Meppel de grootste kans, maar bij een 1 op 1 op de keeper, weet Kosters wederom goed te redden en gaan we dus rusten met een 0-0 tussenstand, waarbij 3-3 ook normaal was geweest.

Tweede helft

Vlak na rust, als de meeste supporters net weer terug uit de kantine komen, gelijk een goede kans voor de thuisploeg. De bal wordt hard ingeschoten, schampt de paal, maar gaat gelukkig net naast voor Gramsbergen. In de 61e minuut volgt dan het hoogtepunt van de middag. Gramsbergen krijgt een vrije bal schuin voor het doel, na een handsbal van Meppel. Leferink gaat achter de bal staan en krult de bal geweldig over de lange mannen van Meppel heen en schiet de bal strak in de kruising, 0-1! Een erg knappe goal.

Enkele minuten later is het toch weer Meppel met een goede mogelijkheid. Een schot van de thuisploeg eindigt wederom op de paal. In de 74e minuut valt Schuldink in voor Slot. En dit blijkt een gouden wissel te zijn. Het is een minuut later gelijk raak. Een voorzet van Houtman die prima op maat is, wordt door Schuldink binnengewerkt en betekent de bevrijdende 0-2!

Meppel geeft nog niet op en komt in de 82e minuut terug tot een 1-2 achterstand na een goede aanval van de thuisploeg. In de laatste minuten nog enkele kansen voor Gramsbergen, maar Houtman en Schuldink weten niet meer te scoren. Zo eindigt de wedstrijd in een belangrijke 1-2 overwinning, zeer welkom na het puntenverlies van vorige week.

Gramsbergen weet dus de goede lijn weer door te trekken. Meppel blijft voorlopig op de laatste plaats staan en moet hard aan de bak om rechtstreekse degradatie te kunnen ontlopen. Omdat DOS verrassend met 3-0 verloor bij Enter Vooruit, staat Gramsbergen nu op een mooie 2e plek. De achterstand op koploper Sparta is 5 punten, maar zij speelden al een wedstrijd meer. Volgende week speelt Gramsbergen thuis om 14.30 uur tegen Tubantia uit Hengelo.

Verslag gemaakt door: Jordy Veldsink
Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS