Penalty beslist zouteloze kanaalderby

VV Bergentheim heeft zaterdag de 3 punten thuis weten te houden. In een zoutloze kanaalderby wist vv Mariënberg geen potten te breken. De thuisploeg won van de buurtgenoten met 1-0.

Dankzij een penalty in het heeft voetbalvereniging Bergentheim op eigen sportpark Moscou de wedstrijd tegen Mariënberg met 1-0 weten te winnen. De verslaggever van Mariënberg spreekt van domme fouten: “Het was een terechte penalty, maar wederom een oerdomme overtreding!” Banthum was het eerste bedrijf de bovenliggende partij. Mariënberg was, met de inbreng van Wesley Wilems, de betere in de tweede helft.

“Toch was het een zouteloze wedstrijd. Totaal niet derby-waardig, juist verre van dat. Het kwam niet eens in de buurt. Want de beste man van het veld, scheidsrechter Pepijn Blaak, hoefde geen enkele kaart te trekken. Een streekderby op het scherpst van de snede. Meerdere belangen staan op stapel. En toch hoeft de 21-jarige arbiter van dienst geen één keer een prent uit zijn borstzakje te halen….?? Dat kan volgens mij niet”, laat AD weten.

 

Beide ploegen speelden zaterdag niet hun beste wedstrijd. De bal wilde er niet in, behalve dan de penalty in het voordeel voor de thuisspelende ploeg. Echter met deze uitslag is de nederlaag voor Mariënberg een feit. De roodzwarten zullen de volgende wedstrijd beter voor de dag moeten komen, want de ploeg zakt in de ranglijst van de 3e klasse D naar de 11e plek. Daarmee wordt de kans op degradatie steeds waarschijnlijker.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: AD

Gerelateerde berichten