Zonneschijn in plaats van maneschijn in Daarle

Met 1-6 werd er door vv Mariënberg een klinkende zege opgehaald in het Daarle van Maneschijn en consorten. De eerste zege in 2024, het werd eens tijd!

Veel afwezigen

De roodzwarten reisden af naar het pittoreske Daarle in de wetenschap dat het een half dozijn spelers misten door blessures, weekendje weg en wintersport! Echter, Daarle kampte met hetzelfde euvel. Zo stond de keeper van de thuisploeg op de lange latten in Winterberg, maar gezien de webcam-beelden eerder al om twee uur bij de Après-ski achter de Brabander dan met zijn neus in de sneeuw.

Zo stonden weer twee A-junioren aan de aftrap. Ramon Lubbers voor de tweede achtereenvolgende week en tevens begon Daan Kok vanaf het begin. Na rust kwam daar Jarno Bouwhuis ook nog eens bij. Een jong Mariënberg derhalve.
Maar eentje waar weer voldoende leven in zit. Mariënberg borduurde verder op de strijd van vorige week tegen Kloosternarigheid. Niet met goed voetbal, maar een kniesoor die daar op let als je wint met 1-6.

Flitsende start

Al na 8 minuten konden de handen in de lucht van het talrijke aanwezige Mainbarg-publiek. Daan Kok luisterde zijn basisplek op met de 0-1. Lekker hoor. Niet veel later schoot André Plaggenmars de 0-2 tegen de touwen na een puntgave assist in de vorm van een kopbal door Daan Kok. Na bijna een half uur spelen had Job Wolters de 0-3 op zijn schoen echter ging zijn inzet net naast. In de tegenaanval profiteerde Tygo Willems van geklungel in de roodzwarte defensie een maakte met 1-2 de bekende aansluitingstreffer.

Even was Mariënberg het kwijt, het vertrouwen is nog erg broos en bijna brak het weer in ontelbare puzzelstukjes. Echter good-old Roy Doek liep makkelijk de 1-3 binnen. Dennis van der Veen had de Westerparkbewoners al min of meer in veilige haven kunnen schieten maar strandde op de doelman van Daarle. Het was uitstel van executie want vlak voor de rust schoot aanvoerder van der Veen alsnog de 1-4 achter de kansloze keeper van de thuisploeg. Dat was zeer geruststellend een bakje koffie drinken in de kantine op de bult.

Na de rust

Na de thee en koffie gingen de fans er weer eens goed voor zitten. Ruim een half uur gebeurde er niet veel. Daarle wilde wel maar kon niet, Mariënberg hoefde niet meer zo nodig en sloeg aan het wisselen. Gelukkig wist de beste man van het veld, Joost Kremer, ook zijn doelpuntje mee te pikken. In de 78e minuut tekende hij voor de 1-5 en vlak voor tijd maakte Ramon Lubbers het halve dozijn vol en zorgde hij dat de 1-6 eindstand op het scorebord in Daarle kwam! Tja, wat zeg je dan? Mooie overwinning maar het lek is nog lang niet boven….

En nu door

Als de club iets met deze zege wil moeten ze volgende week in Almelo bij Heracles AVC ook het stoplicht op groen zetten en niet tegen de rode lamp lopen. Pas dan komen ze weer een beetje bij het roodzwarte bloed.

Want wederom verrassende uitslagen waar zo langzamerhand iedereen van iedereen kan winnen. Daarom is en blijft het zaak dat je zelf ook de punten binnenhaalt. En dat gaat nou éénmaal een stuk makkelijker als je gewoon per wedstrijd 3 punten binnen hengelt.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Gerrit Heine

Gerelateerde berichten