Wedstrijdverslag SV Rijssen – Mariënberg

De betrouwbare bron van de club VKV had gelijk. SV Rijssen is een fysieke en zeer lastige tegenstander om te bespelen. Het lukte de equipe van trainer Arjan Visscher niet om sportpark ’t Opbroek afgelopen zaterdag te verlaten met 3 punten.

Het moest het na 90 regenachtige minuten stellen met een bloedeloos gelijkspel (0-0). Eerlijk is eerlijk, gezien de kansenverhoudingen in het veld was dat misschien wel de terechte uitslag al had heel Mariënberg het liever anders gezien.
De eerste helft, afgezien van het eerste kwartier, was voor de thuisploeg. In die fase hield Thijs ons op de been.

De tweede helft leek het kwartje onze kant op te vallen maar vielen helaas dit keer, zoals de laatste weken wel het geval was, de doelpunten als rijpe appelen. Jammer, niet getreurd. Volgende week wacht alweer een nieuwe uitdaging, de onvervalste kanaalderby tegen onze vrienden van Banthum.

De eerste periodetitel

Wij feliciteren hen van harte (zij het met lichtelijke tegenzin) met het behalen van de eerste periodetitel. Als wij met 1-0 hadden gewonnen, was dit ons ten deel gevallen. Het mocht niet zo zijn. Komende zaterdag kunnen wij op sportief gebied onze gram gaan halen….Met kilo’s tegelijk graag. Misschien miste Mariënberg het neusje van de doelpunten van de laatste weken. Want Roy Doek schitterde in afwezigheid en kon niet acteren in Rijssen. Meer dan voetbal, inderdaad, maar het scheelde wellicht die slok op de borrel. Echter, Collin Bouwhuis en Job Wolters hadden beiden de 0-1 op de schoen.
Maar hun pogingen scheerden de deklat. Na een kwartier ballen pakte de vliegdekschepen van Rijssen het heft in handen.
Enkele goede mogelijkheden waren, gelukkig, niet besteed aan de voorwaartsen of Thijs stond het niet toen. Hij pakte enkele belangrijke ballen.

Ontregelen

Na rust leek het beste weg te ebben bij de thuisploeg en hanteerden zij af en toe de grote schaaf. Niks ten nadele hoor maar zij wisten zo wel het spel van Mariënberg te ontregelen. Het was allemaal net nie…Jammer genoeg was ook het feit dat die kansen die zich wel openbaarden om zeep werden geholpen. Deels door domme pech, niet net het geluk of dat de collega van Thijs in de weg stond bij onder andere een grote mogelijkheid voor Dennis van der Veen. Terwijl de tijd wegtikte hoorde ik uit diezelfde betrouwbare bron dat Banthum reeds voorstond met 4-0.

Slotoffensief

Het slotoffensief ten spijt, het zorgde er niet voor dat Mariënberg 1 of 2 doelpunten kon scoren. Wat de laatste weken een koud kunstje bleek te zijn was in Rijssen als sneeuw voor de zon verdwenen. Jammer, geen man overboord maar SV Rijssen is gewoon een lastige tegenstander. Waarvan Akte! Wij beloonden ons helaas niet met de winst en/of 1e periodetitel. Laten we hopen dat de eerste pannenkoeken voor de groenwitten zijn.

Opladen

We kunnen ons gaan opladen voor de onvervalste klassieker tegen de club vijf kilometer verderop (VKV). Dan beginnen wij weer op 0-0. Banthum speelt niet graag tegen ons, dat hoorde ik ook weer. Omdat wij ons, blijkbaar, maximaal kunnen opladen voor wedstrijden als deze en Banthum een stuk minder. We zullen het zien. Koploper zijn geeft ook vertrouwen.
Allemaal koude oorlogsvoering. Psychologie opgediept uut het troebele kanaal. Wij hebben in ieder geval een plan voor komende zaterdag. Banthum ook?


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Alfred Dorgelo

Gerelateerde berichten