Voltige TOP boekt grote winst in Frankrijk

Een grote delegatie Nederlandse voltigeurs is afgelopen week afgereisd naar het Franse Saumur voor een internationale voltigewedstrijd, zo ook Voltigeurs van TOP uit Anevelde. Voor de junioren en de senioren was het een belangrijke observatiewedstrijd richting de Europese en Wereldkampioenschappen later dit jaar.

Vorige week dinsdag zijn Yara Zomer en Anica de Boer, beide solisten van voltige vereniging TOP uit Anevelde samen met hun trainster en supporters, afgereisd naar Saumur in Frankrijk. Hier hebben zijn hun allereerste internationale voltigewedstrijd gehad.

Er is gekozen om te starten op een paard van een andere vereniging uit Nederland, omdat de belasting voor het eigen paard door de grote afstand, toch wel enorm was. Yara kwam uit in de klasse CVI senioren 1* en Anica in de klasse CVI junioren 1*. Het doel van beide voltigeurs was het behalen van minimaal een score van 6,5 om vervolgens op de volgende wedstrijd een klasse hoger te kunnen starten.

Anica startte donderdagochtend op het paard Golden Wonder met een goede plicht.  Ook Yara had een nette plicht. In de avond mochten beide meiden hun eigen kür laten zien aan de internationale jury. Ook deze ging voor beide meiden voortreffelijk. Yara werd eerste in haar klasse met een prachtig puntenaantal van 7.091. Anica werd derde met een 6,669. Allebei voltigeurs hebben hun punten gehaald om over twee weken een klasse hoger te mogen starten in Peer te België.

    


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: TOP Anevelde

Gerelateerde berichten