Hardenberg Buiten ongekend goed bezocht

Het evenement Hardenberg Buiten bij de Oldemeijer is nog nooit zo goed bezocht. Het buiten spektakel trok altijd al veel bezoekers, maar de editie van maandag blijkt tot nu toe het best bezocht.

In de afgelopen drie jaar had Hardenberg het evenement Harenbergbuiten gemist. Het evenement, dat een initiatief is van lokale ondernemers en 150 vrijwilligers, laat mensen zien hoe leuk het is om buiten te zijn. En wat voor activiteiten je allemaal kunt ondernemen. Maar door het corona tijdperk had het evenement een gedwongen pauze moeten nemen. Maar nu was het eindelijk terug, en hoe!

Mensen stroomden toe vanuit alle hoeken van de regio. Er was een ongekend hoge opkomst, mede dankzij het mooie weer en het unieke karakter van het evenement. Milou Bosscher, bestuurslid van Hardenberg buiten, glimlachte breed. “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen gekomen waren om te genieten van de buitenactiviteiten.”

 

Allerlei activiteiten

Er was voor ieder wat wils. Kinderen en ouders konden kano varen op het meer, pijl en boog schieten, vogelkastjes maken en meedoen aan een kabouter speurtocht. De brandweer van regio Overijssel was aanwezig met een brandweerauto waar kinderen in konden zitten en met een echte brandweerspuit objecten omver konden spuiten. Lokale campings hadden hun mascottes meegenomen, wat zorgde voor veel enthousiasme onder de jonge bezoekers.

 

Niet alleen voor kinderen

Ook voor volwassenen was er genoeg te doen. Kunstliefhebbers konden aan de slag met graffiti en hielpen mee om diverse borden te voorzien van kleurrijke kunstwerken. Deze borden zouden later worden opgehangen aan de wanden van de toiletunit op de Oldemeijer. Er was ook een workshop waar bezoekers hun eigen insectenhotel konden maken, dat uiteindelijk een plekje zou krijgen op de Oldemeijer.

Voor de avontuurlijke bezoekers was er de mogelijkheid om een ritje te maken op een paard. Men kon genieten van een ontspannen tocht door de prachtige natuurlijke omgeving van de Oldemeijer. En natuurlijk was er ook aan de inwendige mens gedacht. Er waren verschillende eetgelegenheden met eten uit de regio. De enorme drukte zorgde ervoor dat het aanbod maar net voldoende was.

 

Bij vorige edities waren er afhankelijk van het weer tussen 5000 en 10000 bezoekers, maar dit aantal is dit jaar ruim overschreden. De sfeer was fantastisch. Het was duidelijk dat Hardenberg buiten gemist was en dat mensen hongerig waren naar deze bijzondere belevenis in de buitenlucht. Milou Bosscher is trots op het succes van het evenement. Ze zag hoe de inzet van de lokale ondernemers en vrijwilligers vruchten afwierp en hoe Hardenberg buiten na de gedwongen afwezigheid van de afgelopen jaren weer helemaal terug was.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Jordy Bakker, Omroep NOOS

Foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten