SV Gramsbergen te sterk voor PH

Voor de herstart van de competitie moest Gramsbergen afgelopen zaterdag aantreden tegen PH uit Almelo. De vereniging waar de niet geheel onbekende oud groen-wit doelman Gert Heerkes ruim 20 jaar geleden zijn trainerscarrière als hoofdcoach startte. Na een ruststand van 0-2 werd het uiteindelijk 0-3.

Na een ruststand van 0-2 werd het uiteindelijk 0-3 dankzij treffers van Lars Kieft, Roy Seinen en Nick Leferink. Omdat Gramsbergen na de vroege 0-2 weigerde de trekker definitief over te halen bleef PH geloof houden in een goede afloop. Veel meer dan een paar hachelijke momenten voor het doel van Gramsbergen leverde dat echter niet op. De 3 punten gingen mee naar Gramsbergen en gezien het wedstrijdbeeld over 90 minuten was dat meer dan terecht.

Eerste helft

Met een basisplaats voor Ruben Meijerink op het middenveld was het al vroeg in de wedstrijd raak voor Gramsbergen. Xaver Slot krijgt een scoringskans maar zijn poging wordt door doelman Nijenkamp tot corner verwerkt. Deze komt via de paal voor de voeten terecht van Lars Kieft die op de goede plek staat en simpel binnen kan tikken.

Een mooie opsteker voor de groen-witten zo in het begin van de wedstrijd. Even later is er een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Doelman Jur Kosters kan een hoge bal niet klemvast krijgen maar hij wordt geholpen door doelpuntenmaker Kieft die de richting doellijn hobbelende bal weg kan werken. Gramsbergen controleert in de eerste helft de partij. PH zet nagenoeg geen druk en laat Gramsbergen de bal.

Een vlot lopende combinatie in de 20e minuut eindigt met een schotpoging van Nick Leferink, doelman Nijenkamp kan opnieuw redding brengen. Na zo’n 25 minuten spelen is het wel raak. Een vlotte Gramsberger aanval bereikt op rechts de geheel vrijstaande Ruben Meijerink. Diens panklare voorzet wordt door Roy Seinen ingekopt voor de op dat moment meer dan verdiende 0-2.

In de slotfase van de eerste helft wordt Gramsbergen slordiger en krijgt PH een goede kans op de aansluitingstreffer. Uit een hoekschop wordt gevaarlijk ingekopt maar Jur Kosters kan redding brengen door de bal over te tikken.

Tweede helft

In de 2e helft keert Roy Seinen niet terug en voor hem komt Jorn Kremer op het middenveld te spelen. David Houtman verhuist daardoor naar de punt van de aanval. Gramsbergen krijgt legio mogelijkheden om de score uit te breiden. Het weigert echter de trekker definitief over te halen waardoor PH geloof blijft houden in een betere afloop.

Er zijn kansen voor Slot, Houtman en v.d. Veen maar al hun pogingen blijven zonder resultaat. Zelfs met een 4 tegen 2 overtal situatie wordt door de Gramsberger voorwaartsen slordig omgesprongen. De thuisploeg dringt wel aan gedurende de 2e helft maar kan geen uitgespeelde kansen creëren. Op één mogelijkheid na. I

n de 84e minuut eindigt een afgeketst schot van PH op de lat. In de slotfase nogmaals twee grote kansen voor Gramsbergen. Geheel vrijstaand pegelt Elwin v.d. Veen hard over en stuit David Houtman wederom op doelman Nijenhuis. Toch wordt het nog 0-3. De laatste counter van de wedstrijd brengt de bal op rechts bij Elwin v.d. Veen die de geheel voor het doel vrijstaande Nick Leferink kan bedienen. Leferink scoort vervolgens beheerst.

Hé, hé, klinkt het bij de wederom in grote getale aanwezige Gramsbergen supporters, eindelijk. Er wordt niet meer afgetrapt. De prima leidende scheidsrechter van der Lei vindt het mooi geweest en fluit af. Een verdiende zege voor de groen-witten en dat moet ook de op de tribune aanwezige oud-Gramsbergen verdediger en tegenwoordig in Wierden woonachtige Henk Joosten, ruim in de 70 inmiddels, tot tevredenheid hebben gestemd. Volgende week wacht een tegenstander van een ander kaliber. Titelkandidaat en het nog ongeslagen Sparta Enschede komt op bezoek. Een mooie krachtmeting om naar uit te zien.

Verslag gemaakt door: Albert van der Veen.
Foto gemaakt door: Gerard Benjamins.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS