SV Gramsbergen heeft het moeilijk tegen Elim

SV Gramsbergen speelde zaterdag uit tegen SC Eilm. De wedstrijd begon moeizaam en de spectaculaire doelpunten vielen pas in de tweede helft.

Het venijn zat in de staart en het was dus eind goed al goed voor SV Gramsbergen in de wedstrijd tegen buurtgenoot SC Elim. Lars Kieft was geblesseerd afgehaakt waardoor Stef Schuurman weer in de basis stond, voor de rest hetzelfde team dat vorige week tegen Sparta een prima wedstrijd speelde.

Matige eerste helft

Gramsbergen begon veel te slap aan de wedstrijd en dat leverde in de eerste helft weinig hoogtepunten op. Behalve een doelpunt aan beide zijde. Het was eerst Gramsbergen die in de 18e minuut scoorde via Roy Seinen na een voorzet van Xaver Slot. Hierna was het de beurt in de 29e minuut voor Elim, via een kopbal (uit een corner) van Tim Bos. Eigenlijk is hiermee ook het beeld van de eerste helft geschetst, wel werklust, maar geen goed voetbal. Er werd gerust met 1-1.

Spectaculaire tweede helft

Vanaf de 49e minuut ontplofte de wedstrijd en stond Gramsbergen binnen 4 minuten op een 3-1 achterstand. Eerst was het Sem Doldersum die en voorzet binnenschoot en daarna Mike Doldersum die keeper Kosters kansloos passeerde. Verbazing bij de vele Gramsberger toeschouwers. Er was geen vertrouwen meer dat Gramsbergen de wedstrijd nog kon kantelen. Het was misschien niet het beste voetbal dat Elim speelt, maar een portie werklust. Daar had Gramsbergen de nodige problemen mee.

Toch kantelde de wedstrijd onverwacht in het voordeel van Gramsbergen. De Groen Witten voerden het baltempo wat op en vonden elkaar beter vonden in de passing. In de 66e minuut was het David Houtman die de lat liet trillen, maar daarna in de 71e minuut het net wel wist te vinden. Met wat hindernissen onderweg blijft hij in balbezit en laat de keeper van Elim kansloos voor de 3-2. Deze aansluitingstreffer bracht het geloof in de wedstrijd weer terug bij Gramsbergen. Ook het publiek kreeg zo toch nog een mooie middag.

In de 74e minuut tikte de keeper van Elim nog een kopbal van Roy Seinen over maar een minuut later moest hij toch capituleren op een inzet van Xaver Slot die op aangeven van Roy seinen de 3-3 op het scorebord bracht. ‘Zou het dan toch nog kunnen?’ zag je de supporters van Gramsbergen denken. Gramsbergen rook de overwinning en ging vol op de aanval.

Over meerdere schijven komt in de 80e minuut de voorzet van Houtman bij Elwin van der Veen die hier wel raad mee weet. Ongelofelijk, maar Gramsbergen staat zomaar op een 4-3 voorsprong en gaat hierna nog op jacht naar meer. Roy Seinen maakt het karwei in de 86 minuut af door de eindstand op 5-3 te schieten.

Slotconclusie

Na de 53e minuut was de hoop op een overwinning voor alles wat Gramsbergen was gedaald tot het nulpunt. Gramsbergen toonde echter veerkracht en bezet na deze overwinning een keurige gedeelde 2e plek op de ranglijst. SC Elim stond in beide wedstrijden na afloop met lege handen maar verdiend zeker een compliment voor de geboden tegenstand. Voor het publiek van beide clubs waren de twee ontmoetingen ook uniek door de 17 doelpunten (5-4 en 5-3) die er vielen.  Voor Gramsbergen staat pas op 4 maart de volgende competitiewedstrijd op het programma en dat is de topper thuis tegen DOS ‘37.