HHC Hardenberg komt bedrogen uit

HHC Hardenberg speelde zaterdag thuis tegen OFC uit Oostzaan. De gedachte dat de thuiswedstrijd op De Boshoek zaterdag een makkie zou zijn, zal ook HHC Hardenberg hebben gehad tegen OFC. De ploeg uit Oostzaan won echter verrassend met 0-2.

HHC Hardenberg kwam zaterdag 4 februari op eigen sportpark bedrogen uit. Bij deze wedstrijd tussen de nummer twee van de competitie tegen de ploeg die onderaan staat zou je verwachten dat de favoriet ook wint. Die gedachte zal ook HHC Hardenberg hebben gehad in het duel met OFC. De ploeg van Pascal Diender kwam bedrogen uit. De ploeg uit Oostzaan wist zaterdag met 0-2 winst te verrassen op de Boshoek.

Eerste helft

De thuisploeg begon de wedstrijd nog met een vlammend schot van Jurjan Mannes in de derde minuut. Doelman Ischa Bouwman redde ternauwernood. Het was misschien wel de meest spectaculaire kans van de Hardenbergers, want veel mogelijkheden had de ploeg niet. In de eerste helft creëerden beide ploegen vrijwel geen kansen, op twee doelpunten van OFC na. In een tijdsbestek van twee minuten wist OFC twee keer te scoren op De Boshoek. Niels Butter en Niels Springer waren trefzeker.

Tweede helft

In de tweede helft was HHC iets beter dan voor rust, maar dit zette geen zoden aan de dijk. Er waren wel wat kansen. Zo schoot Rob van der Leij bijna binnen, maar was Bouwman met een tikje tegen de bal hem te slim af. Vervolgens kopte de spits op de goal, al vond de bal op zijn weg een verdediger van OFC.

Kort daarna was Joerie Church dichtbij een goal. Een verdediger van de tegenstander haalde de bal echter van de achterlijn. Jurjan Mannes probeerde het een minuut later, maar zijn schot rechtsboven op het doel werd subliem gekeerd door de doelman. Eindstand 0-2.