Concordia houdt geslaagd Noabersconcert

Muziekvereniging Concordia uit Sibculo kijkt terug op een geslaagd gezamenlijk concert met de ‘Noabers’ uit Kloosterhaar en Almelo. De drie muziekverenigingen speelden zaterdag samen in MFC De Horst in Sibculo.


Het orkest van Concordia, onder leiding van Kimmy Reef, beet zaterdag het spits af.  De avond werd gestart met het werk Centuria van arr. Jan Bosveld. Daarna was het woord aan de voorzitter Henri Bakhuis. Hij liet weten blij te zijn met de grote opkomst en heette de ‘noabers’ uit Almelo en Kloosterhaar van harte welkom. Daarna speelde Concordia Epic Gaming Themes en Jazzy Trombones.

Iedere muziekvereniging speelde drie stukken. Als tweede was Crescendo Kloosterhaar aan de beurt. Crescendo Kloosterhaar, onder leiding van Peter den Tuinder, begon met de Rumisberger Marsch en Queen’s Park melody. Hun blokje van drie werd afgesloten met het welbekende nummer van Guus Meeuwis; het dondert en het bliksemt.

 

Daarna was de beurt aan de slagwerkgroep van Concordia onder leiding van Yannick Bergevoet. De slagwerkgroep speelde de stukken; Intrada, Caldicot Castle, A la Turca, Take Five and a Half, Back to Hamilton.

 

Mededelingen en pauze

Concordia
Anique Bakhuis en haar vader Henri

Voordat de pauze begon werden eerst nog mededelingen gedaan. Zo is Cor Alberts benoemd als erelid van Concordia. Hij moet na 55 jaar noodgedwongen stoppen als bariton speler bij Concordia. Hij kon er zaterdagavond niet bij zijn en daarom is afgelopen donderdag benoemd.

Verder was er deze avond één jubilaris. Anique Bakhuis, lid van de slagwerkgroep en ook actief als slagwerker bij het orkest, is 12,5 jaar lid. Zij werd door haar vader gehuldigd en ontving de bondsspeld en de oorkonde.

Als laatste werd door de voorzitter baritonspeler Senne Ekkel in het zonnetje gezet. Senne heeft zijn C-diploma behaald.

 

 

Na de pauze was het de beurt aan muziekvereniging Wilhelmina uit Almelo onder leiding van Jan Jager. Zij speelden de werken; The Imperial March, the Lord of the Rings en eindigde hun blokje met het werk; Symphonic Highlights from Frozen.

De drie orkesten samen

Tot slot werden de drie orkesten samengevoegd tot één orkest van ongeveer 80 muzikanten. Iedere vereniging heeft één werk aangedragen en dit muziekstuk werd door hun eigen dirigent gedirigeerd. Het eerste werk was aangedragen door Wilhelmina; het koraalwerk Crimond. Daarna het werk van Concordia; filmmuziek, How to train your Dragon. Als afsluiter het werk van Crescendo; Bömischer Traum.

   

Zowel het publiek als de muzikanten hebben genoten. “Het was geweldig om met zo’n groot orkest de stukken met elkaar te spelen. Zeker voor herhaling vatbaar”, aldus Henri Bakhuis. Daarna bedankte Henri de vier dirigenten, de muzikanten en het publiek. Onder het genot van een hapje en drankje werd nog even gezellig nagepraat.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Muziekvereniging Concordia Sibculo

Gerelateerde berichten