Na lange tijd verlies voor SV Gramsbergen

Voor Gramsbergen stond dit paasweekend de uitwedstrijd bij de Zweef uit Nijverdal op het programma. Na toch wel een aantal goede kansen wilde de bal er dit weekend niet in. Gramsbergen moest het doen met een 1-0 nederlaag.

De Zweef staat op de veilige 8e plek, na een knap 2-2 gelijkspel vorige week tegen Nieuwleusen. Gramsbergen draait mooi boven in de ranglijst mee en zou bij een overwinning dit paasweekend op gelijke hoogte met DOS komen.

Eerste helft

Gramsbergen trad aan zonder Seinen, hij zat wel op de bank. In de 2e minuut was er gelijk al een goede mogelijkheid voor Gramsbergen, maar de keeper weet de vrije bal van Jager uit het doel te redden. Na een fout bij Gramsbergen achterin hierna ook gelijk een kans voor de Zweef, maar dit loopt gelukkig goed af. In de 13e minuut weet Gramsbergen wel te scoren, maar dit doelpunt wordt wegens buitenspel afgekeurd.

Gramsbergen is wel de sterkere ploeg in de beginfase zonder heel veel grote kansen te krijgen. In de 27e minuut wel een goede kans voor Gramsbergen. Het is Houtman met een mooie actie die makkelijk een aantal verdedigers uitspeelt en de bal klaarlegt voor Meijerink. Maar zijn schot wordt goed gered door de keeper. In de 37e minuut probeert Alfring het nog met een mooie poging vanaf de middellijn, maar de keeper weet nog net te redden. De ploegen gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

Tweede helft

Ook in de tweede helft is Gramsbergen de bovenliggende partij. In de 47e minuut gelijk al een goede mogelijkheid, maar de kopbal van Leferink eindigt net op de lat. Een paar minuten later een goede kans voor Job Kremer. Een goed aangesneden vrije bal van Jager, wordt door Kremer net langs de verkeerde kant van de paal verwerkt. In de 63e minuut volgt misschien wel de grootste kans voor Gramsbergen, maar ook deze wil er niet in. Het is eerst een goed schot van Meijerink, die nog wordt gered door de keeper.

De grootste kans is de rebound voor vd Veen, maar hij schiet hard over. In de 65e minuut komen Seinen en Slot in het veld voor Kieft en Jager. Dit was toch wel een gemis in het eerste uur, aanvallend kon Gramsbergen wel wat extra`s gebruiken. Maar de oude voetbalwet ging deze middag toch weer op. Als je zelf de kansen niet afmaakt…

In de 66e minuut is het de Zweef dat op een 1-0 voorsprong komt. Nick Koopmans weet met een schot in de verre hoek, Kosters compleet kansloos te laten. Gramsbergen zet de achtervolging in en voert de druk steeds mooi op richting het doel van de Zweef. Maar echt grote kansen levert dit niet op. De Zweef zakt met zijn allen in en Gramsbergen weet hier niet echt goed door te voetballen. Er vallen in de laatste minuten dan ook weinig kansen te noteren voor Gramsbergen. En zo eindigt de wedstrijd in een 1-0 nederlaag voor Gramsbergen.

Slotconclusie

Een nederlaag die Gramsbergen niet echt verdiende, na toch wel een aantal goede kansen, maar hij wilde er dit weekend niet in. De Zweef pakte zo een belangrijke overwinning in de strijd om rechtstreekse handhaving. Gramsbergen verloor zo sinds lange tijd weer eens een Wedstrijd en moet zo een klein gaatje laten ten opzichte van DOS en Sparta. Maar het zit allemaal dichtbij elkaar, dus het wordt nog een mooi spannend slot van de competitie. Gramsbergen speelt volgende week uit in Meppel, tegen de plaatselijke FC. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Verslag gemaakt door: Jordy Veldsink
Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS