Matthijs Hardijk verlaat HHC Hardenberg

Matthijs Hardijk verlaat HHC Hardenberg na drie seizoenen. De 25-jarige aanvaller verhuist naar Amsterdam en maakt om die reden een transfer naar VV Katwijk.

Dit seizoen is Hardijk al dertien keer trefzeker in de Jack’s League. Daarmee staat hij op een gedeelde derde plaats in het topscorersklassement. Matthijs Hardijk houdt een dubbel gevoel over aan de transfer.

“Ik heb de keuze gemaakt om na mijn studie mijn maatschappelijke carrière te starten in Amsterdam. De afgelopen drie seizoenen heb ik ontzettend veel geleerd als voetballer en mij ook ontwikkeld als mens binnen deze warme club”, zegt hij. “Ik kijk terug op mooie jaren bij HHC Hardenberg, waar ik vrienden voor het leven aan heb overgehouden. Ik wil alle supporters, vrijwilligers, staf en teamgenoten bedanken voor mijn HHC tijd. Voor nu geldt er één ding en dat is met dit team strijden voor het kampioenschap.”

 

Veel belangstelling voor Hardijk

De 25-jarige Hardijk had over belangstelling niet te klagen. “Toen bekend werd dat ik voor mijn werk naar Amsterdam zou gaan verhuizen, hebben veel clubs uit de Tweede Divisie mij benaderd. Echter, sinds ik met Harkemase Boys tegen Katwijk op de Krom heb gespeeld, ben ik al enorm onder de indruk van de club en de prachtige entourage van de supporters”, vertelt de werknemer van Jobs & Media Group op de clubsite van Katwijk. “Ook heb ik eerder al kort contact gehad met Cees Bruinink, maar koos ik toen nog voor Jong AZ.”

 

Technisch manager Gert Heerkes baalt

“Helaas gaat Matthijs wegens privéredenen richting het westen en dat is, vanwege zijn prestaties, een aderlating voor onze stootkracht. Zeker dit seizoen heeft hij z’n kwaliteiten kunnen etaleren en heeft hij een hoog rendement”, aldus Heerkes. “We hebben helaas korter van Matthijs kunnen genieten dan gehoopt. We verwachten er natuurlijk nog van te kunnen profiteren in de titelrace en wensen Matthijs daarna veel succes bij de volgende oranje-zwarte vereniging.” Hardijk kwam medio 2020 over van ACV. Daarvoor speelde hij bij Jong FC Groningen, Jong AZ en Harkemase Boys.

 

Katwijk is blij met aanwinst

Technisch manager Bruinink van VV Katwijk is blij en spreekt zijn tevredenheid uit over de komst van Hardijk. “We kennen Matthijs al wat jaren en toen we onlangs hoorden dat hij naar het Westen ging verhuizen, hebben we direct onze interesse laten blijken. Naast het feit dat hij tweebenig en een veelzijdige speler is die op veel posities kan spelen, denken we ook dat hij als mens heel goed bij onze selectie en onze club past.” Katwijk heeft hiermee de strijd om Matthijs Hardijk gewonnen. De aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een contact voor een jaar, met een cluboptie voor nog een seizoen.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: HHC Hardenberg
Bron: VV Katwijk

Gerelateerde artikelen